Ga naar de mobiele website
^ Top

Tiener hangt zich op na zeldzame allergische reactie op wifi

Jenny Fry
Facebook Jenny Fry
De 15-jarige Jenny Fry leed aan zware hoofdpijn, vermoeidheid en problemen met haar blaas door een allergische reactie op wifi. Omdat ze steeds zieker werd, bande haar moeder wifi uit het huis, maar op school was Jenny voortdurend blootgesteld aan de straling, waardoor ze ziek bleef. Uiteindelijk hing de tiener zichzelf op aan een boom vlakbij haar huis in het Engelse Chadlington.

Jenny leed aan de zeldzame aandoening elektrohypersensitiviteit (EHS) of elektroallergie. Hierdoor was ze uiterst gevoelig aan wifi, dus bande haar moeder Debra en vader Charles WiFi uit hun huis. "Jenny werd er ziek van en ik ook", vertelt Debra. "Ik heb wat onderzoek gedaan naar de gevaren van wifi, waarna ik het uit ons huis bande."

Voor moeder Debra, die ook aan de EHS lijdt, was het probleem opgelost, maar Jenny bleef ziek, omdat ze blootgesteld was aan wifi op haar school. "Jenny kreeg veel strafstudie, niet omdat ze zich slecht gedroeg, maar omdat ze vaak de klas verliet om een andere plaats te zoeken waar ze wel kon werken", aldus Debra. "Ze nam haar schoolwerk heel serieus."

"Ik ben niet tegen technologie, maar scholen moeten weten dat sommige kinderen er gevoelig aan zijn."

Jenny's moeder Debra

"Ze wilden niet luisteren"

Debra ging met informatie over de aandoening naar de schooldirecteur Simon Duffy, maar die claimde met andere documenten dat wifi wel veilig was. "Ik had ook hevige discussies met haar leerkrachten. Ik zei hen dat het geen zin had om haar te laten nablijven in lokalen die haar ziek maakten", zegt Debra. "Het minste wat ze hadden kunnen doen, was haar in lokalen plaatsen waar ze zich kon concentreren. Maar ze wilden niet luisteren."

Haar aandoening werd Jenny uiteindelijk te veel, waarna ze zich ophing. Volgens Debra stapte haar dochter uit het leven, omdat ze gefrustreerd was over haar school. "Ik denk dat het een schreeuw om hulp was", zegt Debra, die nu campagne voert om wifi uit scholen te laten verwijderen. Ze vraagt ook aandacht voor EHS-patiënten: "Ik ben niet tegen technologie, maar scholen moeten weten dat sommige kinderen er gevoelig aan zijn."

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug