Tiener "geeft te veel bloot" met shorts uit winkel waar ze werkt en moet van baas naar huis

"Mijn baas stuurde me naar huis omdat ik te onthullende shorts droeg die ik kocht in de kantoorsectie van de kledingwinkel waar ik werk." Dat twitterde de misnoegde Sylva Stoel, die inderdaad naar huis ging en nooit meer terugkwam naar het filiaal van J.C. Penney in South Dakota.

Zeventien is ze, en volgens haar twitterprofiel @queenfeminist een heuse feministe. Toen haar baas haar op de ongepaste kledij wees, was Sylva Stoel dan ook niet op haar mond gevallen. Ze probeerde nog te argumenteren dat haar broekje uit de kledingsectie voor kantoor van de eigen winkel, J.C. Penney, kwam, maar daar had de manager geen oren naar. Hoelang het zou duren om thuis iets anders aan te trekken, wou hij weten. "Waarschijnlijk de hele dag", antwoordde ze, want ze was niet van plan nog langer voor het grootwarenhuis te werken.

Stoel vond niet dat haar blote benen aanstootgevend waren, maar de manager verwees naar de dress code van het bedrijf. Die stipuleert dat shorts zowel voor mannelijke als voor vrouwelijke werknemers uitgesloten zijn. Stoel voelt zich echter vooral als vrouw aangesproken. Tijdens het welkomstgesprek werd haar enkel gezegd dat jeans, T-shirts, spaghettibandjes en té korte rokjes verboden waren. Over shorts niks. Bovendien kregen collega's in jeans geen opmerkingen.

Op social media zijn de meningen verdeeld. De meesten geven Stoel wel gelijk en hebben het over seksisme en hypocrisie maar anderen vinden haar dan weer onvolwassen. Na twee weken bij J.C. Penney mag Stoel alvast uitkijken naar een nieuwe job.

twitter