Telecomreus schorst technicus die kat van telefoonpaal haalt

GoFundMe
De Amerikaanse telecomreus Verizon heeft een van haar werknemers geschorst ... wegens het redden van een kat. Maurice German wordt verweten onrechtmatig gebruik te hebben gemaakt van de hoogtewerker-auto. De kat die vastzat op een telefoonpaal in Philadelphia werd dan wel in veiligheid gebracht, met zijn reddingsactie heeft Maurice de veiligheidsvoorschriften overtreden.  

De onderhoudstechnicus was eerder deze maand aan het werk toen hij werd aangesproken door het baasje van de kat. Diens geliefde huisdier zat al twaalf uur vast op de paal. Telefoontjes naar de brandweer en de dierenmbescherming leidden niet tot een interventie. Of Maurice anders even met de hoogtewerker kon langskomen om de kat - Princess Momma - uit haar benarde situatie kon hale? Geen probleem, antwoordde deze.

Ondanks de massale steunbetuigingen voor Maurice op sociale media was zijn werkgever allesbehalve amused. Hij werd voor drie weken onbetaald geschorst. “Onze wagen en aanverwante apparatuur zijn ingezet op een plek waar ze niet voor bedoeld waren, gezien de nabijheid van elektrische bedrading”, verklaarde een woordvoerder van Verizon aan tv-zender CBS. “Onze beslissing mag dan wel niet in goede aarde vallen, met zijn acties heeft de werknemer zichzelf en anderen om hem heen mogelijk in gevaar gebracht.”

Donatie 

De woordvoerder benadrukte dat Verizon een financiële donatie heeft gedaan aan de SPCA, de dierenbescherming van de staat Pennsylvania. Dit gebaar viel niet bepaald in goede aarde op sociale media. Twitteraars blijven het opnemen voor Maurice.

Enkele collega’s hebben voor hun makker via GoFundMe twee crowdfundingspagina’s opgericht. Bedoeling is om zo de gemiste inkomsten te compenseren. Een pagina had als doel 4.650 dollar in te zamelen, wat ruimschoots is gelukt. De teller staat inmiddels op 7.210 dollar. Ook de andere inzamelingspagina doet het prima. De intiatiefnemer had 2.400 dollar voor ogen. Ook hier kwamen de donaties makkelijk binnen. De actie is afgesloten met een eindresultaat van 3.395 dollar. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Het klinkt misschien harteloos, maar Verizon heeft wel gelijk. Als hun werknemer, onverhoopt, kortsluiting, of andere schade, zou veroorzaken dan is het wel Verizon die, in eerste instantie, voor de schade mag opdraaien. Als die schade dan ook niet werkgerelateerd is, dan begrijp ik best dat Verizon de regels scherp houdt om zoiets te vermijden.

 • Yves Steenssens

  Dit is laagspanning en volstrekt ongevaarlijk voor een elektricien.

 • Marc Hemeleers

  Dat ze ginds massaal van telecomoperator verkassen, enkel zo doet het hun pijn.

 • Maarten Jacobs

  Schandalig van die hulpdiensten en schandalig van die werkgever

 • Geert Vaelen

  Doe dan eens iets goed, dan wordt je nog bestraft ook. Wat moest hij dan doen? Tegen de eigenaar zeggen dat die kat maar moet verhongeren? Of een ladder ertegen zetten? Da's nog gevaarlijker. Met een hoogtewerker is zoiets een fluitje van een cent en een onderhoudstechnicus kent de gevaren van elektriciteit wel hoor.