Te mooi om waar te zijn: student at geen jaar gratis bij KFC

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
“Een student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban is er op slinkse wijze in geslaagd een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken.” Dat ongelofelijke verhaal doet sinds enkele dagen de ronde. Volgens KFC in Zuid-Afrika gaat het om fake nieuws, dat zich als een lopend vuurtje over de hele wereld verspreidde.

Volgens het verhaal liep man deze week tegen de lamp en werd gearresteerd. Hij had zich naar verluidt voorgedaan als kwaliteitscontroleur. Het personeel zou niets in de gaten gehad hebben, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens. Zo slaagde de man er zogezegd in een jaar lang bijna dagelijks gratis te eten in het restaurant.

Nadat het verhaal op Twitter verscheen, verspreidde het zich als een lopend vuurtje. Onderstaande tweet werd tienduizenden keren geretweet en kreeg meer dan 60.000 likes. 

Vervolgens namen verschillende internationale media het nieuws over, zoals CBS News in de Verenigde Staten, The Daily Mail in Engeland en verschillende andere Europese nieuwswebsites. Het hoofdkantoor van Kentucky’s Fried Chicken in Zuid-Afrika meldt dat er niets van aan is. “Het is fake nieuws”, bevestigde woordvoerder Thabisa Mkhwanazi van KFC aan Business Insider.

Helden

Op sociale media werden de vermeende daders van de oplichting ‘helden’ genoemd door mensen die het verhaal geloofden. “De verdachten moeten niet worden gestraft, maar juist geridderd”, klonk het, omdat ze er vrij simpel in slaagden de kluit te belazeren. Maar dat klopt dus niet.

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  En alle dagen kwaliteitscontrole.

 • Dirk Verhoeven

  Als ik dat vleugeltje in mijn mond steek Tony, voelt dat beestje dat niet meer hoor.

 • Rody Franks

  Tegenwoordig worden dieven maar al te vaak bejubeld. Degoutante mentaliteit!

 • Emiel Van Riet

  Dat is wat de politiekers ook doen... ons vanalles wijsmaken voor de verkiezingen en eens ze verkozen zijn alle dagen van mijn loon mee-eten.

 • Ludo Wouters

  Je kunt beter een liter frituurvet eten dan een emmer KFC chicken. Die kip slaakt gewoon naar frituurvet en vaak is die kip dan nog niet doorbakken.