Te levensecht beeld zorgt voor onrust in station

Algemeen Dagblad
Dit is kunst!!! Geen echt persoon. Gelieve niet politie of NS-personeel in te schakelen'. Het levensechte kunstwerk 'Slapend' van kunstenares Maroesjka Verhagen zorgt voor onrust veroorzaken in het centraal station van Rotterdam. Briefjes, in het Nederlands én Engels, moeten reizigers nu duidelijk maken dat er echt geen hulpdiensten hoeven ingeschakeld te worden.

Het wassen beeld van een slapende man in een slaapzak is inmiddels verplaatst van de tijdelijke galerie in de centrale hal naar Perron 1.

"Er belden nog steeds heel veel mensen naar de politie,' vertelt Verhagen. 'Dat verbaast me, want ik vind dat je duidelijk kunt zien dat het niet echt is. Maar met die briefjes moet dat nu toch verleden tijd zijn."

Echt blij is ze niet met de biljetjes. "Niet lullig bedoeld, maar ik vind het een beetje suf en paniekerig overkomen. Ook op de nieuwe plek is nog steeds duidelijk dat het een kunstwerk is. Net als in de centrale hal ligt het tussen andere kunstvoorwerpen."

Galerie Salon d'Autonome, dat onlangs moest verhuizen van de tijdelijke plek in de centrale hal, mag haar kunstwerken van de Nederlandse Spoorwegen tentoonstellen in een nieuwe tijdelijke galerie op Perron 1. 'Slapend' is er tot zaterdag te zien.