Te koop op eBay: een laptop met een spookprobleem

eBay
Je wil graag een Apple Macbook maar wil de prijs voor een nieuwe niet betalen? Dan zoek je toch gewoon een tweedehands exemplaar op pakweg eBay. Daar kan je bijvoorbeeld dit exemplaar op de kop tikken, goedkoper en in goede staat. Het spookprobleem moet je er dan wel bijnemen.

De verkoper die de Macbook op eBay van de hand doet, is een eerlijk mens. De man legt tot in de puntjes uit hoe het met de laptop zit: "Je bent aan het bieden op een witte Macbook van 2007, 13 inch. Er zitten wat krasjes aan de voorkant, maar hij werkt nog perfect. Hij zou ook wel eens bezeten kunnen zijn van een geest of een spook."

Wfatzinger stelt de eventuele kopers echter meteen gerust: "De laptop is NIET bezeten van een demon of een negatieve entiteit." Oef. Hij weet zelf niet goed hoe zijn Macbook een spooklaptop is geworden, maar hij vermoedt dat het iets te maken heeft met die keer dat hij de computer per ongeluk achterliet in het kerkhof naast een verlaten psychiatrisch hospitaal. Kan iedereen overkomen, toch?

eBay

Sindsdien gebeuren er vreemde dingen in het huishouden van de verkoper. Hij maakt gewag van levitatie, bewegende objecten en de laptop schrijft ook nog eens tekstjes uit zichzelf. Met een pen.

Klinkt niet erg aanlokkelijk? Geen nood, de verkoper belooft wat extraatjes en zal de laptop afleveren met een spookcertificaat, een paar griezelige foto's en een heleboel akelige muziek in iTunes. En zijn tactiek blijkt te werken: Er zijn intussen al 67 biedingen uitgebracht, en staat de prijs van de laptop intussen op zo'n 370 euro.