Tankstation wil twee kinderen als 'onderpand' omdat papa 5 dollar te weinig heeft

De moeder van de kinderen is razend en eist het ontslag van de tankstationbediende.
De moeder van de kinderen is razend en eist het ontslag van de tankstationbediende.
Vreemd verhaal in een tankstation nabij de Australische stad Cairns. Toen een vader zijn tankrekening van amper tien Aussie dollar (zo'n 7 euro) wilde betalen met zijn bankkaart, werd die geweigerd. De man had slechts 5 dollar cash op zak. De vrouwelijke bediende van het tankstation stelde dan voor dat hij zijn kinderen als 'onderpand' achter zou laten terwijl hij op zoek ging naar het geld.

De vader zag dat niet zitten en stelde voor dat hij zijn portefeuille overhandigde in plaats van zijn kinderen. De vrouw vertelde de man zich geen zorgen te maken en gauw het geld te gaan zoeken. De vader haastte zich naar zijn vrouw die in een nabijgelegen restaurant aan het eten was. Zij gaf hem het geld en zo kon hij eindelijk de (kleine) rekening vereffenen.

Ontslag
De moeder van het gezin is razend. Caltex, het bedrijf dat het tankstation runt, bood al zijn excuses en twee tankbonnen van 100 dollar aan, maar het koppel wil dat de tankbediende ook ontslagen wordt. Caltex belooft een onderzoek in te stellen. (hlnsydney/kh)