Tandarts stond tien jaar dronken in praktijk

Een tandarts stond tien jaar dronken in zijn praktijk. De man ging aan het drinken en kreeg zijn alcoholgebruik niet meer onder controle. Vier jaar geleden kwam het besef toen hij dronken op zijn fiets naar reed huis in Esbjerg en viel.

Hij werd met een gapende wonde aan het hoofd nuchter in het ziekenhuis. "Ik kan me herinneren dat ik wakker werd en me afvroeg wat er gebeurd was. Het had slecht kunnen aflopen maar gaandeweg verloor ik de controle over mijn alcoholgebruik", vertelt de 67-jarige Deen.

Twee flessen per avond
Vandaag is de man lid geworden van de AA. Hij wil anoniem zijn verhaal kwijt. Het drinken begon toen hij nog in het buitenland woonde. Langzaam ontspoorde het. "Ik werkte tien uur per dag en toen ik thuis kwam had ik steevast nood aan een goed glas wijn. Het begon met een glas en het werden al snel twee flessen per avond."

De man stond dan ook vaak met een kater of dronken in zijn praktijk. Toch merkten zijn collega's weinig van zijn alcoholverslaving. Ook zijn familie wist niet dat hij zoveel dronk. Hij deed dan ook zijn best om het te verbergen. Zo at hij steevast keelpastilles om zijn alcoholadem te camoufleren. Uiteindelijk ging het mis toen hij naar Denemarken terugkeerde. Hij kon zijn probleem niet langer meer geheimhouden. Zijn nieuwe collega's merkten het op en confronteerden hem ermee. "Het was een hele opluchting en ik stapte naar mijn baas. Ik vroeg hem of ik een probleem had en hij antwoordde bevestigend. Toch bleef ik het ontkennen waarop hij me de laan uitstuurde", besluit de ex-tandarts. (vsv)