Tachtiger legt auto op zij aan inrit parking

Vertommen
Een 86-jarige man uit Lubbeek heeft gisterenochtend omstreeks 10 uur zijn wagen op zijn zij gelegd aan de inrit van parking Ladeuze in Leuven. De bestuurder moest na het ongelukkig manoeuvre door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. De parking was anderhalf uur afgesloten door het ongeval.

De tachtiger reed bij het binnenrijden van de parking aan het Ladeuzeplein tegen zijn voorligger. Hij raakte daarbij de verhoogde rand waardoor zijn auto omkantelde aan de bestuurderszijde. Naar alle waarschijnlijkheid wou de man remmen bij het binnenrijden maar gaf hij extra gas.

De tachtiger was niet meer in staat om op eigen krachten uit zijn auto te kruipen. De brandweer moest de achterruit stukslaan om zo van binnenuit de passagiersdeur te openen. Op die manier kon de man uit zijn auto gelift worden. Hij werd nog ter plaatse onderzocht door een dokter maar de man bleek niets te mankeren.

De bestuurster van de aangereden auto, een 49-jarige uit Holsbeek, bleef ongedeerd. Er kwam een takelwagen aan te pas om de inrit van de parking opnieuw vrij te maken. Omstreeks 11.30 uur was alles van de baan.

Vertommen43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Truth100

  Vanaf 65 verplichte (gratis) rij cursusen aanvoeren.

 • Gino D.

  Met een inrit waar je bij verkeerd inrijden je wagen op zijn zij kan leggen is ook wel iets mis.

 • piet snot

  Eens te meer dat met ouder worden de vaardigheid afneemt. Dat weten we allemaal. Sommigen zijn nog goed op 80 en anderen zijn al onbekwaam op 50. Daarom laat iedereen regelmatig een rijtest afleggen om zijn stuurvaardigheid te bewijzen. Wijzen naar een leeftijd heeft geen zin. Alleen fysieke gezondheid en stuurvaardigheid telt en daar staat geen leeftijd op. Sorry voor diegenen die door de mand vallen.

 • Prost Ankers

  Denk er toch aan als je een beetje geluk hebt word je ook zo oud . Hopelijk mogen jullie op die leeftijd automatisch je rijbewijs in leveren . Dat heb je niet meer nodig . Neem dan het openbaar vervoer , dan raak je binnen de acht dagen op je bestemming .

 • andy de vuyst

  Fernand Somers: JA, zag het zelf gebeuren. oudere man rijd, zijn vrouw deed teken hoe die moest de parking uitrijden. vrouw hevig aan het zwaaien, man rijd tegen andere auto. zenuwachtig manoevreren om eruit te geraken, dame stapt in en ze reden weg. bij later verhoor verklaarden ze niks te hebben gemerkt. tuurlijk iedereen is ineens heel zenuwachtig als er niks gebeurd is