Surfer komt om bij 'stunt' met vuilnisbak op wieltjes

In Australië is een extreme surfer en skateboarder om het leven gekomen bij een stunt met een vuilnisbak op wieltjes. Na een nachtje stevig drinken besloot John Peake (22) met enkele vrienden een steile helling af te rijden met hun niet-alledaagse gevaarte. De dolle tocht eindigde tegen een boom. Dat meldt The Daily Telegraph.

"Hij schaterde het uit", getuigt een vriend van het slachtoffer die het drama voor zijn ogen zag gebeuren. "Onze maat stierf al lachend".

Boordsteen geraakt
Het ongeval gebeurde gisteren om drie uur 's ochtends. Peake en zijn vrienden hadden een nachtje stevig gedronken en hadden er niets beter op gevonden dan een steile straat in Umina Beach af te rijden op een vuilnisbak met wieltjes. John Peake en zijn vriend Sean Gale (19) kropen samen op het gevaarte, maar op een bepaald moment liep het mis. Ze raakten een boordsteen en knalden tegen een boom.

Gale brak enkele ribben, maar Peake was er erger aan toe. Zijn vrienden probeerden hem te reanimeren, maar hij overleed kort nadien in het ziekenhuis. (eb)