Bij wijze van experiment maakte de 25-jarige Zilla haar omgeving wijs dat ze vijf weken in Zuidoost-Azië doorbracht. Een foto die ze in Australië maakte (l) gebruikte ze om een tafereeltje in Thailand in elkaar te fotoshoppen (r).
Volledig scherm
Bij wijze van experiment maakte de 25-jarige Zilla haar omgeving wijs dat ze vijf weken in Zuidoost-Azië doorbracht. Een foto die ze in Australië maakte (l) gebruikte ze om een tafereeltje in Thailand in elkaar te fotoshoppen (r). © Fotobewerking Zilla van den Born.

Studente misleidt vrienden met tropische 'schijnreis'

Vijf weken lang deelde de Nederlandse Zilla van den Born kiekjes vanuit tropische Aziatische oorden op Facebook. Wat haar vrienden en familie niet doorhadden was dat de grafisch ontwerpster gewoon thuis in Amsterdam zat. Voor haar afstudeerproject werkte Zilla aan het boek 'Sjezus zeg, Zilla', waarin ze in beelden laat zien hoe eenvoudig de werkelijkheid te manipuleren is.

 1. Ontsnapte kamelen en dromedaris in Doornik horen bij circus net over Franse grens: “Kwaad opzet”
  UPDATE

  Ontsnapte kamelen en dromedaris in Doornik horen bij circus net over Franse grens: “Kwaad opzet”

  Er is kwaad opzet in het spel: de kamelen en dromedaris, die zondagnacht zijn aangetroffen in de straten van het Henegouwse Marquain, een deelgemeente van Doornik, zijn kunnen ontsnappen omdat iemand de weideomheining doorgeknipt heeft. De dieren horen bij het circus Achille Zavatta, dat zijn tenten in Noord-Frankrijk heeft opgeslagen, maar blijven nog even in Doornik, meldt het stadsbestuur.
 2. Trump gebruikt speech op bruiloft om eerst te klagen over Biden en de Mexicaanse grens... en twee minuten later om koppel te feliciteren

  Trump gebruikt speech op bruiloft om eerst te klagen over Biden en de Mexicaanse grens... en twee minuten later om koppel te felicite­ren

  Ex-president Donald Trump gaf zaterdagavond tijdens een bruiloft in zijn resort in Florida een nogal onvergetelijke speech. Niet vanwege zijn mooie woorden voor het pasgetrouwde koppel, wel om zijn klaagzang over de situatie aan de grens met Mexico en het beleid van huidig Amerikaans president Joe Biden. Dat is te zien op amateurbeelden die de nieuwssite TMZ in handen kreeg.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!