Tuinconsulent Louis De Jaeger.
Volledig scherm
Tuinconsulent Louis De Jaeger. © Benny Proot

Student zet oorlog tegen gras verder in Vlaams Parlement: “Het dient tot niets, zelfs verkeer wordt er niet veiliger van”

Bizar'Eco-missionaris' Louis De Jaeger mocht vandaag in het Vlaams Parlement zijn kruistocht tegen het gazon komen voorstellen. De Jaeger had daartoe een verzoekschrift ingediend. Hij kreeg er applaus van Groen, sp.a en N-VA. Het parlement gaat nu bespreken aan welke instanties de oproep van De Jaeger zal worden doorgezonden.

49 reacties

 • Robert DE REU

  2 jaar geleden
  Politici blijken alleen te aplaudiseren voor half garen, natuurlijk makkelijker dan eens te luisteren naar de kleine man die hun met bepaalde feiten op de neus drukken.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  @anna vandenberg,wel ik was ooit ook een bomen liefhebber,9 stuks om precies te zijn,30jaar terug van die 1.5 meter hoge sierbomen,ze houden inderdaad de warmte buiten na 30 jaar ,ze waren dat ook 25 meter hoog geworden ondertussen,maar ter gelijk zat ik ook constant in schaduw en geen licht meer,wel 2 jaar terug zijn ze alle-maal gelijk met de grond gegaan,bovendien vooral op vraag van de buur,want had zonnepanelen geplaatst en had te weinig zon,daar nog niet aan gedacht zeker?.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Creatief bezig zijn met je tuin, is niet aan iedereen meegeven. Ik denk niet dat spelende kinderen zich storen aan madeliefjes en pisbloemen in het gazon. Dat gemillimeterd gazon heeft ook iets te maken met 'properheid' en 'status'. Volledig voorbij gestreefd, vind ik.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Hij heeft groot gelijk, er zijn genoeg bomensoorten die dicht tegen huizen kunnen geplant worden. Bomen zijn niet alleen goed voor milieu, maar houden de warmte ook buiten tijdens de warme zomers. Eindelijk een groene jongen bij de partij van Groen. Groen is helemaal geen milieu partij dan anders zouden ze de mensen proberen te motiveren anders te gaan leven, minder verspilling van grondstoffen energie, ze promoten het tegenovergestelde, consumeren,feesten en vermenigvuldigen.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Buurman was gras afrijden moe en heeft zijn gazon vervangen door grijze kiezel ,zeer mooi moet ik zeggen, alleenstaand villa en er rond 700 vierkante meter kiezel goed voor de natuur,maar als er een taks komt, vrees dat ik zelfde voorbeeld ga volgen,zal er goed uitzien ,heb zelfs beetje meer 1200 vierkante meter grijze kiezel.
 1. Opmerkelijke vacature: Walibi Holland zoekt voltijds achtbaantester

  Opmerkelij­ke vacature: Walibi Holland zoekt voltijds achtbaan­tes­ter

  Walibi Holland zoekt een fulltime achtbaantester met “stalen zenuwen en een sterke maag”, om de rollercoasters in beweging te houden. Dat meldt het Nederlandse pretpark op zijn site. Een unieke en spannende job zou je denken, al lijkt het om een vroege 1 aprilgrap te gaan. Zo zou de ideale kandidaat moeten beschikken over een “goede gil” om het hele park mee te vullen. Walibi Holland ontkent echter dat het om een grap gaat.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken