Student ligt twee maanden dood in kamer op campus van universiteit

De universiteit reageert geschokt en snapt niet hoe dit kon gebeuren.
AP De universiteit reageert geschokt en snapt niet hoe dit kon gebeuren.
Op een universiteitscampus in Nieuw-Zeeland is een lichaam gevonden van een student die al een tijd overleden was. Volgens de BBC was de eerstejaarsstudent al ruim twee maanden dood.

Het stoffelijk overschot werd gevonden nadat andere bewoners van de campus op de Universiteit van Canterbury in Christchurch klaagden over de stank die uit de kamer van de student kwam. Omdat hij er al een tijd lag, was volgens lokale media een speciaal politieteam nodig om het lichaam te identificeren.

De universiteit laat in een verklaring weten geschokt te zijn. “Ondanks de uitgebreide programma's voor geestelijke zorg, is het voor ons ondoorgrondelijk om voor te stellen hoe deze omstandigheden zich hadden kunnen voordoen”, aldus vicerector Cheryl de la Rey. De Nieuw-Zeelandse minister van Onderwijs wil dat de universiteit een “grondig onderzoek” instelt.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  Eenzaamheid is een kwaal van deze tijd die jammer genoeg pas opvalt als het al te laat is. Zorg voor uw naasten en laat aub niemand vereenzamen.

 • Paul Philippaerts

  Heel raar verhaal. Een eerstejaarsstudent waarvan de ouders blijkbaar geen contact hadden. Leraren vrienden niemand?

 • Mady Vermeulen

  Het is onmogelijk dat niemand zich vragen heeft gesteld bij de lange afwezigheid van de jonge man. Dit verhaal stinkt uren in de wind.

 • Marc Fabry

  Ik zou die zijn kamer niet willen opkuisen.Of er nadien gaan wonen.... En geen woord over hoe die aan zijn einde kwam. Moord?Drugs?Zelfmoord of natuurlijk overlijden?

 • mark germanus

  Geen contacten van vrienden en familie ? Zeer eigenaardig !