Straffe beelden: moeder gooit kleuters en baby uit brandend gebouw, ze overleven het allemaal

Spectaculaire beelden uit Zuid-Korea: toen het brandde in haar gebouw zag Precious Enyioko geen andere oplossing meer dan haar kinderen vanaf de vierde verdieping uit het raam te gooien. Eerst de kleuters van 3 en 4 jaar, daarna de baby van zeven maanden. Gelukkig stonden enkele buren en militairen intussen paraat om hen met een deken op te vangen. Nadien waagde ook de moeder zelf de sprong, met succes. Het hele gezin kwam uiteindelijk zonder al te veel kleerscheuren uit deze hachelijke situatie. Een straf staaltje teamwork, als u het ons vraagt.

De grootste pluim mag misschien wel naar Amerikaanse piloten gaan. Toen zij merkten wat er aan de hand was, stelden ze in een mum van tijd een reddingsteam samen. De reddende engelen waren daar omdat ze in de buurt een luchtmachtbasis hebben.

Facebook

"Ik vond het heel moeilijk om mijn kinderen te laten vallen", reageerde Enyioko achteraf. "Het was zo donker in die kamer en de kinderen waren aan het hoesten en huilen. Toen ik die mensen met dat deken in de weer zag, merkte ik dat er ook militairen bij waren. Ik heb toen God bedankt."

Precious met twee van haar kinderen.
CNN Precious met twee van haar kinderen.

Haar echtgenoot komt woorden te kort om zijn dankbaarheid uit te drukken. Prince Enyioko zag het drama voor zijn ogen gebeuren toen hij thuiskwam van zijn werk. Elke val werd vergezeld door gilletjes van omstanders. "Ik probeerde hen te helpen, maar ik kon niets doen. Ik was verrast dat al die mensen een handje wilden toesteken, ik voelde mezelf zo hulpeloos."

Prince Enyioko bedankt een van de piloten.
Facebook Prince Enyioko bedankt een van de piloten.

Piloot Daniel Raimondo beleefde de reddingsactie vanop de eerste rij. "Ik smeekte om haar baby te laten vallen, maar dat wilde ze echt niet. Ze riep constant dat ze van hem hield. Na de kinderen volgde ook de moeder zelf nog. We zagen haar nog amper staan door die verschrikkelijke rook. Ik heb geroepen dat ze moést springen."

Piloot Daniel Raimondo.
CNN Piloot Daniel Raimondo.

Gelukkig had iemand de tijd gevonden om onder het laken ook wat kussens te leggen. "We brachten haar meteen naar een veilige locatie", besluit technische sergeant Stefan Haynes. "Ik bleef haar op het hart drukken dat ze nog leefde. Het was best een emotionele ervaring."

Facebook