Stinkend fruit leidt tot evacuatie van volledige universiteitsbib

AP
De bibliotheek van de Universiteit van Canberra is vrijdag geëvacueerd door... een stuk fruit. Een doerian, meer bepaald. 

De hulpdiensten waren snel ter plaatse toen verschillende meldingen binnenkwamen van een ‘sterke en stinkende gasgeur’ in de Australische universiteitsbibliotheek. Het gebouw werd volledig ontruimd, zo’n 550 mensen werden geëvacueerd. 

Daarna doorzocht de brandweer alle verdiepingen. Niet veel later werd de bron van de overweldigende geurhinder ontdekt: een doerian. Het stuk fruit is wereldberoemd om zijn stank. 

De bewuste doerian lag nabij een luchtschacht op de tweede verdieping en werd veilig en wel in een plastic zak uit de bibliotheek verwijderd. “Als een student dit met opzet heeft gedaan, dan is dit erg verwerpelijk. Als het niet met opzet is, dan is het nogal dom”, klinkt het bij medewerkers van de universiteit. 

Het is overigens de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd dat een doerian tot een massale evacuatie van een Australische universiteitsbibliotheek heeft geleid.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Broes

  Ik heb in Thailand meermaals doerian gegeten en vind het een lekkere vrucht. De geur valt eigenlijk best mee, zoals inderdaad ook sommige soorten kaas die een sterke geur verspreiden en toch lekker zijn ....voor de liefhebbers :-)

 • Frans Van Hoyweghen

  Als dat zo hart stinkt hoe eet je het dan op, met je neus toegenepen!!

 • Tina Colpaert

  Dat is een durian en stinkt inderdaad verschrikkelijk in Azie soms zelfs verboden op de bus of in hotels mee te nemen smaakt ook slecht maar die gasten eten alles als maar goed is voor de potentie!

 • Sander Nihillie

  Lekkere vrucht. Net als sommige kazen heeft het een zeer sterke en herkenbare geur, maar ik vind persoonlijk dat veel mensen overdrijven. De smaak is trouwens helemaal anders dan de geur.

 • Ludo Wouters

  Ik heb het 3 keer geproefd en ik heb het drie keer zover uitgespuwd dat het een record was. Lokale durian stikt wel 100 keer sterker dan diegene die ze hier verkopen. Eens geroken vergeet je het nooit meer. Het stinkt maar de geur kan ik nog wel harden, de smaak niet.