Steward met 2 promille van vliegtuig gehaald

Luchthaven Schiphol nabij Amsterdam.
ANP Luchthaven Schiphol nabij Amsterdam.
Na tips van passagiers heeft de politie vandaag op de Nederlandse luchthaven Schiphol een 31-jarige steward in opleiding aangehouden die onder invloed was. De man was aan boord van een vliegtuig dat op het punt stond te vertrekken.

De bijna-steward, in opleiding bij een buitenlandse luchtvaartmaatschappij, had te veel alcohol op. Vliegtuigpersoneel mag tien uur voor de vlucht geen alcohol nemen en de alcohollimiet ligt bij 0,2 promille. De uitslag van de steward in opleiding was 2,0 promille, meldt de politie die regelmatig alcoholcontroles houdt onder vliegtuigpersoneel.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Munster

    't Zal wel niet de laatste zijn die zijn job verliest wegens drinken gedurende of net voor het werk. Die regel is overal van toepassing; bouwvakkers, postbodes, militairen, etc...In de luchtvaart heb je natuurlijk wel een grotere pakkans door de rigoreuze controles en veiligheidsmaatregels.