Stevige verkeersagressie eindigt in... slapstick

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
En fietser voelt zich "te nipt" gepasseerd door een wagen en achtervolgt de chauffeur. Die voelt zich misplaatst geviseerd en achtervolgt op zijn beurt de fietser, al lopend. De vraag is wie zich nu het meest belachelijk maakt in dit filmpje. Qua slapstick hebben we alvast een duidelijke winnaar.

Het was de fietser die het filmpje op YouTube zette. Met voorbedachten rade, zo lijkt het. De man fietst rond met een camera, met voor- én achterzicht. De moraalridder is klaarblijkelijk op zoek naar een verkeersovertreder en meent die gevonden te hebben in een automobilist die de fietser nogal nipt voorbijsteekt. Meteen zet het 'slachtoffer' de achtervolging in en het komt tot een scheldtirade vanwege de chauffeur van de wagen. Over hoeveel plaats de fietser wel nodig heeft op de weg.

"Gast, hoe fucking groot is die fiets wel? Als je wat hoffelijk was geweest en aan de zijkant van de baan te fietsen in plaats van de hele fucking weg in beslag te nemen... ben je een fucking tank of zo? Ben je een wagen? Nee. Je bent een fucking kleine fiets maar je wil blijkbaar wel in het midden van de rijweg rijden."

.

Als de fietser over zijn camera, de politie en YouTube begint, slaan de stoppen bij de autobestuurder helemaal door. Hij stapt uit de wagen en houdt zijn hand voor de cameralens. Omdat de fietser hem vervolgens uitlacht, kruipt de heetgebakerde kerel een tweede keer uit zijn auto om lopend de achtervolging op de wegrijdende fietser in te zetten. Hij slaagt erin om het achterwiel te raken met zijn rechtervoet maar daardoor verliest hij zijn evenwicht en komt hij hard tegen het asfalt terecht. Een wereldduik, waarvan we de volledige gevolgen niet kennen.

De fietser lijkt nogal overtuigd te zijn van zijn eigen gelijk, maar op sociale media is niet iedereen het met hem eens. Een collega-fietser vindt bijvoorbeeld dat hij in eerste instantie niet achter de automobilist had moeten gaan. Hij had al beelden van de gevaarlijke inhaalbeweging en dat kon volstaan om zijn boodschap duidelijk te maken. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat dit in scène gezet is. Maar wat denk jij? Laat het ons hieronder weten.

.