Het beeld dat het raadslid fotografeerde van de 'behekste' gang in het gemeentehuis van het Spaanse stadje Vegas del Genil.
Volledig scherm
Het beeld dat het raadslid fotografeerde van de 'behekste' gang in het gemeentehuis van het Spaanse stadje Vegas del Genil. © kos

'Spook' dwaalt door gang van Spaans gemeentehuis

VideoDe burgemeester van een stadje in het zuiden van Spanje zit met een spook in zijn gemeentehuis. Dat willen sommige ambtenaren en raadsleden alvast doen geloven. Zij zijn er van overtuigd dat het gebouw behekst is. De 'geest' werd zelfs gefotografeerd. Burgervader Leandro Martín houdt voorlopig de boot af. "Een geval van collectieve hysterie", zegt hij.

  1. Amerikaanse (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’
    Play

    Amerikaan­se (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’

    De 17-jarige Nancy Gutierrez heeft zich laten vaccineren. Nu is ze bij de vijftien gevaccineerde mensen die een geldprijs hebben gewonnen bij het “Vax for the Win’- programma in Californië. Ze is heel blij dat ze gevaccineerd is: “We zijn jong en houden er allemaal van om samen te komen met vrienden. En met het vaccin is het veiliger om samen te komen met vrienden.” Ze is niet de eerste die een geldprijs wint na een vaccinatie. Zo won Abbigail Bugenske eerder al 1 miljoen dollar in de staat Ohio. In Washington is er ook de ‘Joints for Jabs’ actie. Met een bewijs van vaccinatie kunnen Amerikanen boven de 21 jaar een gratis joint afhalen bij een cannabiswinkel.