Spokenjagers worden gek over foto van vriendinnen op vrijgezellenweekend: op achtergrond staat jongetje uit griezelige legende

.
Twitter/@hollydca .
Holly en haar negen vriendinnen besloten om hun vrijgezellenweekend in het Schotse stadje Argyll te vereeuwigen met een groepsfoto. Wat later ontdekte de toekomstige bruid dat een eng jongetje zich op de achtergrond had verstopt. Spokenjagers worden intussen gek, want de geest van het jongetje zou volgens een legende al honderden jaren in de regio rondspoken. Wij vermoeden dat Holly aan het Photoshoppen is geslagen, maar de hysterie op sociale media is er niet minder om.

Holly gaat binnenkort trouwen, maar natuurlijk niet voor ze met haar vriendinnen een vrijgezellenweekend heeft gehad. De vriendinnen trokken naar het afgelegen Schotse dorpje Argyll om er een weekend hun intrek te nemen in een groot huis aan het meer. Door hun groepsfoto zullen ze het weekend niet snel meer vergeten, maar om een heel andere reden dan ze hadden gedacht.

Zelfontspanner

Holly nam de vrijgezellenfoto met de zelfontspanner. Ze zette haar smartphonecamera op ‘burst-modus’, zodat ze in enkele seconden tientallen foto’s kon nemen. Maar toen ze achteraf door de reeks foto’s ging, op zoek naar het perfecte kiekje, ontdekte ze een griezelig jongetje op de achtergrond. Op de ene foto is nog niks te zien, maar op de volgende –amper drie seconden later genomen- staat een eng jongetje die de meisjes in de gaten houdt.

.
Twitter/@hollydca .

“Er was niemand in de buurt in de dichtste kilometers. Ik zal nooit meer slapen”, schrijft Holly op Twitter. Maar dan moest het engste zelfs nog komen: op sociale media wezen spokenjagers Holly op een urban legend. In hetzelfde huis zou ooit een jongetje gestorven zijn die nu rondspookt rond het meer.

De Blauwe Jongen

De vriendinnen verbleven in The Coylet Inn, een groot landgoed dat in 1650 werd gebouwd. Volgens de legende slaapwandelde het jongetje vaak en verdronk hij toen hij op een nacht het meer in wandelde. Auteur Dane Love noemt hem de ‘Blauwe Jongen’ in zijn boek ‘Scottish Ghosts’. “Toen het lichaam van het jongetje de volgende ochtend uit het meer werd gevist, was hij volledig blauw.”

Lees verder onder de foto.

In zijn boek vertelt auteur Dane Love over 'De Blauwe Jongen'
Scottish Ghosts In zijn boek vertelt auteur Dane Love over 'De Blauwe Jongen'

“De Blauwe Jongen spookt rond in het huis en rond het meer, op zoek naar zijn moeder”, schrijft Love. “Hij heeft ook de gewoonte om objecten te verplaatsten in de kamers. En later bewoners zagen soms natte voetafdrukken in de hal op de bovenverdieping, terwijl de trap naar die verdieping volledig droog bleef.”

Verfilmd

De legende werd in 1994 verfilmd met Emma Thompson in de hoofdrol. De film, getiteld ‘The Blue Boy’, draaide nooit in de bioscoop, maar regisseur Paul Murton vertelde in een interview wel dat hij in de montagekamer een “blauwachtige mist” zag op verschillende opnames.

Wij vermoeden dat Holly aan het Photoshoppen is geslagen, maar de hysterie op sociale media is er niet minder om.

De poster van tv-film 'The Blue Boy', met Emma Thompson in de hoofdrol.
rv De poster van tv-film 'The Blue Boy', met Emma Thompson in de hoofdrol.19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • nina deyrne

  Het verschil alleen al van kleuren in die 2 foto's op enkele seconden na elkaar, laat maar. En @Ronald Boudewijns zijn commentaar interesseert mij want cooks kan beter een andere plek zoeken om zijn frustraties te uiten niet iedereen wil constant over de politiek horen want heel dat systeem trekt toch op niks en deze foto heeft er niks mee te maken.

 • Celor Weityens

  Peter buyck, smartphone camera stond op burstmodus. Dan worden er heel snel achtereen 10 foto's gemaakt.

 • jess mill

  En als je helemaal inzoomt zie je aan hun voeten een mannenhoofd ??

 • Dirk D'hont

  Knappe photoshop.

 • Patrick Proost

  Photoshop heeft al meerdere mensen op het verkeerde been gezet... laat u niet bedotten !!