Speeding home for Christmas, automobilist rijdt met 228 kilometer per uur langs politieauto

De bestuurder reed met 228 km/u voorbij de politie.
Twitteraccount Team Verkeer Zeeland-West-Brabant De bestuurder reed met 228 km/u voorbij de politie.
De Nederlandse politie heeft op kerstavond een automobilist staande gehouden die in een geleende auto met 228 kilometer per uur langs een onopvallende politiewagen scheurde. Agenten zagen de wagen voorbijkomen op de snelweg A59 bij Terheijden (Noord-Brabant), een dorp ten noorden van Breda.

Iedereen wil op kerstavond graag op tijd thuis zijn, maar ‘driving home for Christmas werd walking home’, aldus de politie, verwijzend naar het volledig grijsgedraaide kerstnummer van Chris Rea. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. 

De man hoefde de auto niet achter te laten, omdat een van de twee andere inzittenden een rijbewijs had en verder kon rijden. Een van deze passagiers bleek ook nog een boete van 450 euro te hebben openstaan en betaalde die ter plekke.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven van Sas

  228 op een zo goed als lege snelweg is toch niet zo erg? Mits je niet vollen bak langs andere voertuigen vliegt. Zeker op kerstavond als er bijna niemand op de baan is. Weer massas reacties wat een crimineel dit is natuurlijk...

 • Geert Vaelen

  Eigenlijk had niemand mogen verder rijden want ook al waren ze niet aan het rijden, ze hadden wel een rijbewijs maar laten de chauffeur netjes 228 per uur rijden zonder problemen. Die inzittenden zijn dus ook hun rijbewijs niet waardig, anders hadden ze de chauffeur er wel op gewezen dat dit overdreven is.

 • Matthias Lesuisse

  Ik denk dat iedereen zijne max van zene auto wel is heeft uitgetest maar den deze heeft helaas ni zoveel

 • dimitri vermeire

  Als de idioot normaal had gereden dan was hem zijn rijbewijs niet kwijt en de andere zijn 450 euro niet

 • Martin Soetaert

  De beste remedie tegen herhaling was gewoon : wagen voor 24 u in beslag genomen + extreem zware boete.