Sofie (8) die aan slagboom ging hangen "vond het heel eng"

Sofie (8) bungelde metershoog aan de slagboom. Fotomontage HLN
NOS Jeugdjournaal - Dumpert Sofie (8) bungelde metershoog aan de slagboom. Fotomontage HLN
Het Nederlandse meisje dat woensdag aan een gesloten slagboom was gaan hangen en plots metershoog aan de bareel bungelde, is "hevig geschrokken." Dat verklaarde Sofie (8) gisteren in een reactie aan Het Jeugdjournaal. In het dorp Spaarndam gaan wel vaker kinderen aan de slagboom van de ophaalbrug hangen, zo blijkt.

Sofie was met enkele vriendinnetjes en een vader op pad.  Op weg naar het ijssalon moesten ze voor de gesloten slagboom van de ophaalbrug wachten. De vader van een van de vriendinnetjes zag nog hoe het drietal aan het gevaarte ging hangen. Hij vroeg meteen om daarmee te stoppen. Twee meisjes lieten tijdig los, maar Sofie niet. De brug was intussen neergehaald en twee seconden later ging de bareel opnieuw open, mét Sofie eraan. 

Ze hing "een minuut lang" acht meter boven de grond. Sofie kon gelukkig standhouden. Haar hobby is muurklimmen waardoor haar sterke armen aardig van pas kwamen. "Ik moest echt heel lang wachten, ik vond het heel eng", zei het geschrokken meisje.

Een gewaarschuwde brugwachter kon uiteindelijk de slagboom weer neerhalen waardoor Sofie veilig en wel op de grond belandde. Haar vriendinnetjes hebben haar achteraf  uitvoerig getroost. In Spaarndam gaan wel vaker jongeren aan de slagboom hangen. Met haar getuigenis op tv wil Sofie anderen waarschuwen dat vooral niet meer te doen.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laura Op de Beeck

  Wees blij dat ze geen wonden of er af is gevallen

 • Eida Lam

  Van mij kreeg ze er nog straf bij.

 • Guido Delrio

  volgens de foto is de hoogte max 5,40 m

 • nand nuyts

  Veel te veel vakantie ze vervelen zich.

 • Patrick Kelchtermans

  Ze zal het nooit meer vergeten en altijd een straf verhaal hebben om te vertellen. Als ik toch hoor wat voor 'kattekwaad' mijn ouders uitstaken, man, dat zijn dingen waarvoor je nu de jeugdinstelling in vliegt. Maar toen zaten de pers, de social media en de verkrampte omgeving niet elke seconde van de dag op je vingers te kijken en kritiek te geven op alles wat je deed of zei. Schone tijden.