Smartphones van toeristen verstoren zoektocht naar aliens

epa
Wetenschappers die op zoek zijn naar buitenlands leven zijn bang dat hun onderzoek teniet wordt gedaan door smartphones. De Chinese telescoop FAST behoort met zijn 500 meter doorsnede bij de grootste telescopen ter wereld. Een van de doelstellingen van de telescoop is om op zoek te gaan naar buitenaards leven. Alleen zouden de signalen van de telescoop verstoord worden door de smartphones van de duizenden toeristen. Dat schrijft nieuwssite Quartz.

Toeristen kunnen de telescoop bezoeken, er is zelfs een heus themapark rond de telescoop gebouwd. Er zijn dagelijks meer dan 20.000 bezoekers, dat zijn er 10 keer meer dan oorspronkelijk werden verwacht.

"Wetenschappers proberen uit te pluizen hoe ze FAST zo goed mogelijk kunnen gebruiken, dus willen ze niet te veel toeristen op de site", zegt wetenschapper Wu Xiangping. De wetenschappers en werknemers mogen geen mobieltjes, WiFi of zelfs inductiekookplaten gebruiken. Er wordt ook aan de toeristen gevraagd om op een straal van 5 kilometer van de telescoop hun elektrische toestellen zoals smartphones en digitale camera's uit te schakelen, maar volgens een anonieme werknemer wordt daar niet streng op gecontroleerd.

De wetenschappers klagen, maar de lokale overheid is wel blij met alle toeristen. Zoveel bezoekers brengen veel inkomsten mee voor de lokale economie. In 2016 waren er 3 keer zo veel toeristen dan in 2010.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Roman

    Wat wil je met Chinese bucht. En ik denk dat het veel beter is om geen contact te zoeken met buitenaards wezens

  • Nie Mendal

    Wat vertel je nu voor zever dimitri? Sinds wanneer gebruikt men een muis met een telefoon? Een scherm dat blokkeert???

  • Dimitri DM

    Stupid smartphones. Ben die trend al beu van in het begin. Touchscreen is een idioot concept dat nooit de precisie van een muis haalt en nog eens je scherm blokkeert ook. Nooit begrepen hoe dat zo populair is kunnen worden. Hoog tijd voor iets nieuws en beters.