Slachtoffers misbruik eisen 3 miljoen van loterijwinnaar

Een 43-jarige man uit Florida die begin deze maand drie miljoen dollar (bijna tweeënhalf miljoen euro) won in een krasloterij, wordt nu aangeklaagd door twee mannen voor seksuele geweldpleging. Dit melden diverse Amerikaanse media. De twee broers zouden in 1996 door loterijwinnaar Timothy Poole zijn misbruikt. Zij waren toen vijf en negen jaar oud.

De slachtoffers zouden ruim een jaar door Poole zijn misbruikt. Naast fysieke pijn en depressies hebben zij nu ook last van andere vormen van mentale trauma's, zoals PTSS. De advocaten van de broers willen dat het fortuin van Poole wordt bevroren totdat er meer duidelijkheid is en de rechter zich over de zaak heeft gebogen.

Poole werd in 1999 al een keer aangeklaagd wegens hetzelfde vergrijp op twee kinderen van twaalf en negen jaar oud. Hij zat daarvoor een gevangenisstraf uit van dertien maanden, maar kwam eerder vrij in ruil voor een schuldbekentenis. Bij zijn vrijheid gold sindsdien wel een proeftijd van tien jaar.

Schadevergoeding
"Het is niet de bedoeling om hem weer opnieuw achter de tralies te krijgen, want hij heeft zijn straf uitgezeten. Maar hij heeft de slachtoffers nog niet de schadevergoeding betaald die hen toekomt, gezien de enorme emotionele schade die zijn vergrijpen hebben veroorzaakt," aldus één van de advocaten.

Poole verdient zijn brood momenteel als taxichauffeur en volgens de Amerikaanse wet mag hij als zedendelinquent gewoon meespelen in de loterij.