Skiër zit tot middel vast, zijn vriendin in Nederland moet Zwitserse hulpdiensten bellen

(archieffoto)
AFP (archieffoto)
Twee Nederlandse wintersporters die gisteravond in het Zwitserse Davos vast kwamen te zitten in een dikke laag sneeuw, zijn gered dankzij opmerkelijk ingrijpen vanuit Nederland.

De mannen waren off-piste gaan skiën en kwamen op zeker moment tot hun middel vast te zitten in de sneeuw. Omdat ze het Zwitserse alarmnummer niet kenden, belde een van de mannen zijn vriendin in Utrecht. 

Op haar beurt kon zij de politiecentrale in Utrecht melden waar de onfortuinlijke skiërs precies zaten, omdat de mannen via de smartphone hun GPS-coördinaten had doorgekregen.

Via Interpol gaf de meldkamer de locatie door aan de Zwitserse politie, die een reddingshelikopter stuurde. De mannen, van wie de politie om privacyredenen de identiteit niet kan noemen, kwamen met de schrik vrij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Cuypers

    Off-piste gaan skiën zonder vooraf de hulplijnen in je gsm te zetten? Goed zot.