Serveerster begaat dure flater: klanten krijgen per ongeluk wijn van 5.100 euro

Een personeelslid nam per ongeluk een peperdure fles wijn.
Twitter Hawksmoor Manchester Een personeelslid nam per ongeluk een peperdure fles wijn.
Een restaurant in Manchester heeft geblunderd met een peperdure wijn. Gasten bestelden een fles van 260 pond (omgerekend zo’n 297 euro), maar kregen door een fout van het personeel een Château le Pin Pomerol ingeschonken. Die kost daar zo'n 4.500 pond (ruim 5.100 euro), bericht BBC.

De klanten beseften kennelijk niet dat medewerkers de foute wijn hadden gepakt. Ze probeerden zelfs nog een tweede fles te bestellen. Daar kan volgens de eigenaar van het restaurant uit worden opgemaakt dat de gasten in elk geval hebben genoten van de dure vergissing.

De betrokken medewerkster hoeft niet te vrezen voor haar baan. "Ik ga haar plagen met dit voorval als ze niet meer zo verlamd is van de schrik'', grapt eigenaar Will Beckett. Zijn restaurant Hawksmoor Manchester toont op Twitter een foto van de twee flessen met het bijschrift: "Ze lijken best wel op elkaar, oké?''
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Torbeyns

  Ja, ze lijken best goed op elkaar. De wijn zit in beide gevallen in een fles.

 • Hedwig Jacobs

  Ik bestelde ooit een Chateau de la pompe premier grand cru uit 1855 van 6.000 euro en kreeg een chateau Migraine van 3,75 euro, was dat even schrikken, we zijn er nog altijd niet goed van.

 • Daniel Wouters

  Er bestaat geen enkele wijn die het waard is om er zoveel geld voor te betalen,zij die dit wel doen trachten dit via hun bedrijf te recuperen,absurd,maximum welke u privé besteed voor 1 fles is 500€ maal 3.75 marge is restaurantprijs

 • Ronny Cuypers

  Belachelijk hoge prijzen voor alcoholisch druivensap.

 • victor vandesande

  het mag dan nog best goede wijn zijn , ik vind 297 € voor een fles al teveel laat staan 4500€. geen enkele wijn is dat vele geld waard.