Seksisme of gewoon grappig? Hotel krijgt kritiek voor deze toiletdeuren

Twitter
Op de meeste openbare plaatsen worden de faciliteiten verdeeld in mannen- en vrouwentoiletten. Bij Pentra Hotels vonden ze de standaard pictogrammen echter maar saai en maken ze het onderscheid met een ludiek bedoelde tekening. Die valt echter niet bij iedereen in goede aarde.

Op de deur van de mannentoiletten denkt het pictogram aan voetbal, bij de vrouwen is dat shoppen. Een onschuldig grapje? Niet iedereen denkt daar zo over. De hotelketen krijgt heel wat kritiek online; velen bestempelen de deuren als seksistisch. "Zitten jullie vast in de jaren '50?", aldus ene Molly Bennett. "Ik ben een vrouw die van voetbal houdt. Het is me niet duidelijk welke deur ik moet gebruiken. Het is niet aanvaardbaar om dit op je deuren te hebben."

En wat denk jij van de deuren? Misplaatst? Of gewoon een onschuldige grap?

Poll

Vind jij deze toiletdeuren erover?

 • Ja, dit is heel seksistisch en beledigend 3%
 • Nee, het is een grapje en ze doen er niemand kwaad mee 97%46 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • petra passchijn

  Ik shop niet graag en mijn man kijkt niet naar voetbal. Maar dit is origineel en grappig. Je weet meteen waar wie moet gaan plassen.

 • van bogaert jeroen

  als we humor en wetten laten bepalen door diegene met de langste tenen zullen we snel uitgelachen zijn

 • Anne Marie De Keersmaecker

  grappig

 • Marco Debart

  Grappig, en in grote lijnen "realistisch"

 • raf janssens

  Er zullen altijd azijnpissers rondlopen die overal een probleem mee hebben, zowel bij de shoppers als bij de voetballiefhebbers. Als het hen niet aanstaat kunnen ze natuurlijk altijd hun behoefte in hun broek doen, met eindelijk eens een warm gevoel tot gevolg.