De adderlantaarnhaai wordt ook wel 'alienhaai' genoemd omwille van de gelijkenis met het buitenaardse monster uit de Alien-films.
Volledig scherm
De adderlantaarnhaai wordt ook wel 'alienhaai' genoemd omwille van de gelijkenis met het buitenaardse monster uit de Alien-films. © Taiwan Fisheries Research Institute

Schrikbarende 'alienhaaien' gevangen voor kust van Taiwan

BizarEen team onderzoekers van het Taiwanese Instituut voor Visserij heeft vijf exemplaren van de zeldzame adderlantaarnhaai opgevist. Zij deden hun wonderbaarlijke vangst op 350 meter diepte in de wateren voor de kust van de stad Taitung. En het moet gezegd: de diertjes zien er niet bepaald lieftallig uit.

18 reacties

 • Stephanie Merckx

  5 jaar geleden
  Als zulke dieren nooit opgevist worden weten we ook niet wat er allemaal leeft toch als er een walvis aanspoelt en sterft hoor je niemand zagen he
 • Piet Mastur

  5 jaar geleden
  Als ze al zeldzaam zijn waarom is het dan in godsnaam mogelijk dat ze ze uit hun biotoop halen!? De mens maakt echt wel alles kapot!
 • Vic Smeets

  5 jaar geleden
  Marc de vos het zijn geen vissers maar wetenschappers die deze dieren hebben bovengehaald....
 • MYRTHE PASS

  5 jaar geleden
  En waarom werden deze haaien op gevist? Waarom moesten deze prachtige diertjes dood?
 • Laurent Van De Velde

  5 jaar geleden
  Onderzoek gebeurt nu eenmaal door vangst, de kennis die men hieruit kan halen zal de soort in het algemeen beter beschermen. Denk maar aan hoe SeaWorld Research verantwoordelijk is voor 30% van wat we weten over zeezoogdieren. Noodzakelijk kwaad?
 1. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.