Schotse ontdekt op Facebook dat haar vermiste man 7.200 km verder in het huwelijk is getreden met zijn geheim Amerikaans internetliefje

Malcolm McGregor verliet Schotland en nam een vlucht naar Utah om er te trouwen met Bell Valek. Deze foto verscheen op Facebook.
rv Malcolm McGregor verliet Schotland en nam een vlucht naar Utah om er te trouwen met Bell Valek. Deze foto verscheen op Facebook.
Een Schot die door zijn vrouw als vermist werd opgegeven, is enkele dagen later meer dan 7.200 kilometer verder veilig en wel opgedoken in de Amerikaanse staat Utah. Behanger Malcolm McGregor (38) nam een vlucht naar de VS om er te trouwen met zijn geheime liefje (35) die hij had leren kennen op Facebook.

Zijn compleet verraste vrouw Cheryl Cowie (37) wist van niets en zag foto's van het pasgehuwde koppel op de sociale media opduiken.

Malcolm en Cheryl zijn al 27 jaar - sinds hun prille tienerjaren - een koppel. Ze hebben twee kinderen. De man verklaarde op 20 juli aan zijn vrouw dat hij "voor een paar dagen" een familielid zou bezoeken in Kilmarnock, een dikke vijftig kilometer van hun woonplaats, het Schotse Motherwell.

De man keerde op 23 juli niet terug. De ongeruste Cheryl schakelde hierop de politie in. De speurders troffen Malcolms auto aan bij het huis van zijn zus, maar stopten nog dezelfde dag het onderzoek naar de verdwijning. Malcolm had de politie zelf gecontacteerd en meldde veilig en wel te zijn. Nog dezelfde dag verschenen er op Facebook foto's waaruit bleek dat Malcolm in Utah, de  Amerikaanse staat waar het grootst aantal mormonen wonen, in het huwelijk was getreden met Bell Valek.

Een kennis van Malcolm verklaarde aan The Scottish Sun dat de twee mogelijk al twee jaar lang via Facebook contact met elkaar hadden. Hij gebruikte  hier vermoedelijk een ander profiel voor. Malcolm en de mormoonse Bell zagen elkaar in de dagen voor hun huwelijk wellicht voor het eerst. 

"Amerikaans nummer"

Cheryl zou Malcolm ooit hebben geconfronteerd met een berichtje op zijn gsm, waarin "ik mis je lieveling" stond. De afzender was een Amerikaans nummer. "Fout nummer", zou de behanger toen hebben geantwoord. Een tienerdochter van Bell meldde in juni op Facebook dat haar paspoort in orde was. Op de vraag waar ze naartoe ging, antwoordde ze: "Schotland".  Emigreren Bell en haar kinderen naar Schotland? De Britse pers probeert meer duidelijkheid te verkrijgen, maar Cheryl, Malcolm en Bell hullen zich in stilzwijgen.   

Cheryl is al 27 jaar samen met Malcolm. Ze hebben twee kinderen.
rv Cheryl is al 27 jaar samen met Malcolm. Ze hebben twee kinderen.
Malcolm en Cheryl als tienerkoppel.
rv Malcolm en Cheryl als tienerkoppel.31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Voor duidelijkheid: Een behanger in Utah? Hij gaat sterven van de armoede, ze hebben daar geen enkele behanger nodig. De LDS Church verbood formeel de praktijk van polygamie in 1890, in een document met de titel 'The Manifesto'. Ook is polygamie in alle 50 staten verboten, inc. District of Columbia, Guam en Puerto Rico. Jezus heeft ook polygamie verboden, het staat duidelijk in de Bijbel geschreven, dat een huwelijk is alleen maar tussen één man en één vrouw...

 • jos indigne

  Gelukkig mocht hij in Amerika binnen

 • Juliaan Van Reeth

  Polygamie toelaten? Welja, als ook polyandrie wordt aanvaard. Maar daar wringt het schoentje, denk ik. Overigens is er niet veel verschil tussen de islam en de mormoonse godsdienst inzake polygamie. Moslims zouden zich zelfs kunnen beroepen op het artikel godsdienstvrijheid om dit ook hier in te voeren. Op die manier hebben ze al veel andere faciliteiten verkregen.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik heb de tempel van de Mormonen in Salt Lake City eens bezocht. Direct persoonlijke rondleiding van twee bloedmooie mormoonse jonge vrouwen die mij wilden bekeren. Het is niet gelukt, maar het moet gezegd, ze kennen de truken van de foor :)

 • leetje van gorcum

  Daarom heb ik geen Facebook