Schoonmaakster vindt luipaard achter wasmachine

Cliff Bull kon na veel moeite het luipaard verdoven en het dier naar buiten dragen.
Facebook/@Suburban Control Centre Cliff Bull kon na veel moeite het luipaard verdoven en het dier naar buiten dragen.
Het was voor de Zuid-Afrikaanse dierenarts Cliff Bull geen gewone werkdag toen hij gisteren werd opgebeld door een schoonmaakster. Die trof in een huis in Benoni, een stad niet ver van Johannesburg, een luipaard aan achter de wasmachine toen ze de was wilde doen, zei Bull vandaag aan het Duitse persagentschap DPA.

Na de opmerkelijke oproep ging Bull meteen ter plaatse om het jonge dier te verdoven. Dat bleek geen makkelijke taak. Het luipaard verschool zich in de krappe ruimte achter de wasmachine en had ook aan de buis voor de watertoevoer van het toestel gebeten, waardoor de hele wasruimte onder water stond. "Ik slaagde er uiteindelijk in om hem door het venster in zijn rechterschouder te raken met een verdovingspijltje", aldus de dierenarts.

Bull bracht de opmerkelijke gast over naar een opvangcentrum voor wilde dieren. De verzorgers daar zijn er nog niet uit of het vijf maanden oude luipaard ergens illegaal als huisdier werd gehouden en was ontsnapt, of dat het jonge dier in de stad terecht kwam nadat het zijn moeder verloor.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.