School ontruimd wegens luchtverfrisser

Een elektrische luchtverfrisser.
thinkstock Een elektrische luchtverfrisser.
Een school in Baltimore, in de staat Maryland in de Verenigde Staten, is afgelopen week ontruimd nadat een vreemde geur zich in de klaslokalen en gangen nestelde. Uiteindelijk bleek het om een luchtverfrisser met pompoenkruiden te gaan.

"Het was een geur die we niet kenden", vertelt schooldirecteur Bill Heiser van de Cristo Rey Jezuïeten middelbare school aan de lokale krant Baltimore Sun. "Het leek wel alsof die vreemde geur steeds sterker werd." Uiteindelijk besloot de man de school te evacueren en werd de brandweer gebeld om de oorzaak van de geur te achterhalen.

De brandweer nam de zaak serieus en rukte massaal uit. Volgens de directeur klaagden verschillende leraren en leerlingen dan ook over maagpijn en hadden sommigen moeite met ademen: vijf mensen werden zelfs in het ziekenhuis opgenomen.

Na een aantal grote testen werd het gebouw veilig bevonden en werd de geur gelokaliseerd als zijnde de luchtverfrisser die een geur van pompoenkruiden afscheidde. De luchtverfrisser was in een klaslokaal ingeplugd.

Vals alarm

Ondanks het valse alarm, staat de brandweer achter de beslissing van de school om hen in te schakelen. "Voorkomen is beter dan genezen: liever een vals alarm dan geen alarm en gewonden of erger."

Op vrijdag, een dag na de feiten, werden de lessen weer gewoon hervat.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anny Bollens

    Beter frisse lucht binnen laten, met vensters even open doen, al die zo genaamde luchtverfrisser kunnen gevaarlijk zijn, zeker voor asma patienten!