Schol! 6.000 bijgelovigen willen ‘water’ uit sarcofaag opdrinken

De mummies waren in erg slechte staat nadat ze eeuwenlang in het roodbruine vocht dreven.
REUTERS De mummies waren in erg slechte staat nadat ze eeuwenlang in het roodbruine vocht dreven.
De 'schat' in de Egyptische sarcofaag die gisteren geopend werd, bleek niets meer dan een aantal botten in een stinkend bad van rood vocht. Toch willen bijna 6.000 mensen die kuip nu leegdrinken. Al is dat waarschijnlijk geen erg gezond idee.

Nadat enkele bouwvakkers in Alexandrië twee weken geleden een 2000 jaar oude sarcofaag ontdekte, hoopte geschiedkundigen wereldwijd op een verloren gewaande schat die de geschiedenis op zijn kop zou zetten.

De teleurstelling was groot toen het deksel gisteren gelicht werd en er enkel drie mummies in 'zeer slechte conditie' in te vinden waren. Ze dreven in een flink bad roodbruin ‘water’ die een ondragelijke stank vrijgaf. De site moest ontruimd worden omdat de walm zo indringend was.

Toch willen enkele bijgelovige internetgebruikers het goedje nu opdrinken. Een zekere Innes McKendrick startte
een petitie op change.org om de vloeistof samen naar binnen te werken. Al bijna 6.000 dorstigen ondertekenden het document.

Screenshot (21/7/2018)
Change.org Screenshot (21/7/2018)

Drinken met koolzuur

De reden voor het bijzondere drankfestijn is een vloek die op de sarcofaag zou rusten. Tijdens de afgelopen 2 weken was het aantal onheilsprofeten die de kist dicht wilde laten niet meer te tellen. In navolging van de vloek van Toetanchamon vreesden ze ook met de opening van dit graf enkele demonen op de wereld los te laten.

Innes wil koolzuur aan het water toevoegen om het drinken ervan zo aangenaam mogelijk te maken. Als een grote groep samen de vloeistof naar binnen werkt, zou de kracht van de mummie over ieder van hen verspreid zitten en zou hij dus geen schade meer kunnen berokkenen.

Al zou het drinken van het mummie-water zelf wel eens heel wat tegenspoed kunnen creëren. Na het vocht aan een grondig onderzoek te hebben onderworpen, blijkt het niets meer dan rioolwater te zijn. Door de jaren heen zouhet afval van de drukke stad langzaam door de spleetjes van de sarcofaag zijn gesijpeld met alle gevolgen van dien. Wie een slok van het water neemt, drinkt dus gewoon eeuwenoude uitwerpselen. Schol!
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  En straks met alle 6000 samen naar de wc, het hospitaal of het kerkhof. Goed bezig. Denken mensen tegenwoordig niet meer na of zo? Wie gaat er nu water drinken dat al zo oud is, dat tenslotte uit een lijkkist komt?

 • Derek Beuckelaers

  Waarom de naam bijgelovigen? Vanaf hoeveel leden wordt het een geloof?

 • Denis Cleyman

  Denis Cleyman Wat is hier het probleem, laat die mensen drinken dan moeten ze het niet wegpompen.

 • Roy Cooks

  Misschien vinden die halve garen dat lekkerder dan een Heineken??

 • Lisette Theunis

  Hopelijk is er genoeg voor iedereen.