Schattig of onverantwoord? Baby krijgt knuffel en likjes van Amerikaanse bully

Schattig volgens de ene, onverantwoord volgens de andere: een filmpje waarin een Amerikaanse bully zich ontfermt over een baby verovert het internet. Het ras is in het midden van de jaren 90 ontstaan met de bedoeling om een ultieme familiehond te creëren. Bij het fokprogramma werden de gewenste karaktereigenschappen van de pitbull en de Amerikaanse Stafford gecombineerd.

Belle geeft niet alleen likjes aan het jongetje dat op haar buik ligt, ze lijkt hem met haar poot ook een knuffel te geven. Het filmpje belandde op Instagram via Jara Derochey, een Amerikaanse hondenfokster. "Belle zegt: dit is mijn baby nu", schreef ze erbij.

Samen met haar man kweekt Jara grote Amerikaanse bully's, ze hebben zelfs enkele beroemde American Football-spelers in hun klantenbestand zitten. "Onze honden hebben de look van een pitbull, maar ze zijn vier à vijf keer zo groot. En qua karakter scoren ze zelfs beter dan een labrador. Er zit geen spatje agressie in hen en dat willen we tonen aan de wereld."

Al is niet iedereen daar even fel van overtuigd. "Wacht tot die baby eens een verkeerde beweging maakt. Dit is compleet onverantwoord gedrag van die ouders", klinkt het in sommige reacties.