Schapen op de London Bridge volgens eeuwenoude traditie

Ereburgers van Londen dreven zondag dertig schapen over de London Bridge.
REUTERS Ereburgers van Londen dreven zondag dertig schapen over de London Bridge.
Een ongewoon zicht op de London Bridge: een kudde van zo'n dertig blatende schapen stak zondag de brug over. Daarmee werd een eeuwenoud gebruik herdacht. Sinds honderden jaren bezitten bepaalde ereburgers, de zogenaamde 'Freemen' van de stad, namelijk het recht om dieren en gereedschap over de brug de stad binnen te brengen zonder daarvoor een belasting te moeten betalen.

Ondanks het regenachtige weer namen dit jaar meer dan 600 burgers aan het spektakel deel. Het bij toeristen erg populaire evenement wordt georganiseerd door een vereniging van wolproducenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Overigens zijn de 'Freemen' van de stad door de jaren heen wel al een paar voorrechten kwijtgespeeld. Zo mogen ze niet langer in het openbaar een zwaard dragen. 

AP
AP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vaneylen Pierre

  Fijn dat er tradities zijn en in ere gehouden. Ik hoop dit ook hier Sinterklaas en Zwarte Piet nog jaren mogen blijven.@ fanni ; schapen zijn kuddedieren die weinig last hebben van dit gebeuren, elders gebruikt men honden om ze in't gareel te houden.

 • François THIJS

  Groot-Brittannië: het land waar de tijd bleef stilstaan.

 • Paul Philippaerts

  Dat ze maar oppassen met de wolven want hier is een hele familie nog niet zo lang geleden vertrokken.

 • Fanni Lyband

  Wanneer gaan ze al die stomme "eeuwenoude tradities" met getraumatiseerde dieren eens eindelijk afschaffen? Dit is totaal ongepast én onnodig in deze tijd - de dieren schrikken zich een ongeluk van al het verkeer en lawaai en drukte rondom hen. Dit geldt niet alleen voor UK maar in alle landen.