Russische feestvierders gedood door lading droogijs in zwembadwater

Shutterstock
Twee Russen badgasten zijn vrijdag een erg bijzondere manier aan hun einde gekomen. Beiden kwamen om toen een grote hoeveelheid droogijs in een Moskous zwembad werd gegooid, tijdens een zwempartijtje op een verjaardag. 

Volgens de Russische autoriteiten werd de koolzuursneeuw - een vaste vorm van koolstofdioxide, oftewel CO2 - met opzet aan het zwembadwater toegevoegd. Droogijs wordt meestal gebruikt om te koelen, maar wordt ook gebruikt om een laaghangende mist te creëren en wordt daarvoor aangewend in het theater en restaurants.

Als een grote hoeveelheid aan water wordt toegevoegd, produceert het droogijs een laag waterdamp die boven het oppervlak blijft hangen. Hoewel de doodsoorzaak van de twee zwemmers niet wordt gemeld, bestaat de kans dat de mist voor een verhoogd niveau aan CO2 in hun bloed heeft gezorgd.

Gebrek aan ventilatie en het feit dat de damp zwaarder is dan lucht werd de twee vermoedelijk fataal. Volgens de woordvoerder van de Russische onderzoeksraad, Yulia Ivanova, was het droogijs bedoeld als ‘visueel effect’. Ook andere verjaardagsgasten kwamen volgens Ivanova in de problemen, maar hoeveel werd niet gezegd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.