-
Volledig scherm
- © Instagram

Rus zonder benen beklimt Himalayaberg van 8.163 meter

Het is Rustam Nabiev, een Rus wiens beide benen geamputeerd zijn, gelukt om een 8.163 meter hoge berg in het Himalaya-gebergte te beklimmen. De Nepalese autoriteiten bevestigden dat de man op 2 oktober tot op de top van de Manaslu is geraakt.

8 reacties

 • Erwin Werwaarts

  12 maanden geleden
  Een mens zonder benen heeft een energie voordeel op grotere hoogte qua zuurstof . Want minder gewicht en organisme om te verzorgen , met dezelfde longinhoud , geeft meer energie overschot . Natuurlijk is klimmen op armkracht fysiek moeilijker dan op beenkracht , maar 1 m stijgen heeft een gelijke kinetische energie . Minder kilo's naar boven is dus gemakkelijker . Mentaal (en fysiek) is dat natuurlijk een olympische prestatie . Een zeer wilskrachtige en moreel sterke man , gefeliciteerd .
 • danny kimpe

  12 maanden geleden
  Super! Proficiat.
 • Lucien Mertens

  12 maanden geleden
  Hoed af voor een dergelijk doorzettingsvermogen en moed.
 • Natascha Cattoor

  12 maanden geleden
  Van harte gefeliciteerd,wat een uithouding en kracht…RESPECT
 • Linda Wellekens

  12 maanden geleden
  Amai, respect voor deze man :-)
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf
  Antwerpen

  “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf

  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) opende vorig weekend na 11 jaar renovatiewerken feestelijk de deuren. Er kwamen 15.000 bezoekers langs tijdens het openingsweekend, en dat liet zijn sporen na: de glanzend witte vloer is nogal gevoelig voor zwarte strepen. Al deert dat de meeste bezoekers niet. Bovendien blijkt de poetsploeg de strepen er makkelijk weer af te krijgen met de machines waarmee ze elke ochtend het museum reinigen.