Volledig scherm

Rus betaalt boete niet wegens einde van de wereld

Een man uit het Russische Kemerova weigert een verkeersboete te betalen. Hij vindt dat het de moeite niet loont omdat in december de wereld toch zal vergaan.

 1. Eén op zeven van ons gelooft einde van de wereld nog te gaan meemaken

  Eén op zeven van ons gelooft einde van de wereld nog te gaan meemaken

  Naargelang uw interpretatie van de Maya-kalender, zitten we nu zaterdag of komende maandag nog vijf maanden verwijderd van wat volgens aanhangers van dit soort eschatologie het einde van onze wereld zal zijn. In opdracht van het persbureau Reuters is er bij duizenden mensen in 21 landen, waaronder België, een grote, statistisch onderbouwde enquête gehouden door studiebureau Ipsos over hoe we daar tegenover staan. De resultaten zijn opmerkelijk. Zo gelooft 14 procent van de wereldbevolking dat ze het het einde van onze wereld nog gaat beleven tijdens hun leven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?