Restauranthouder bespuit roker met brandblusapparaat

Facebook Jon Bird
Een discussie over strenge rookwetgeving is vrijdag danig uit de hand gelopen. Een restauranthouder greep in de Amerikaanse stad Salt Lake City (Utah) naar zijn brandblusapparaat en spoot kort een roker ermee.

Alex Jamison die belangen heeft in verschillende restaurants, kibbelde met roker Jon Bird. Volgens de plaatselijke wet is roken in de openlucht verboden als de persoon zich binnen een afstand van 25 feet (7,6 meter) van de ingang van een handelszaak bevindt. En dat was volgens Jamison het geval.

Een vriendin en een vriend van Bird waren getuige van de woordenwisseling. De vrouw in het gezelschap begint hen te filmen en vraagt Jamison of hij echt van plan is om de brandblusser te gebruiken. Die antwoordt bevestigend, waarna hij de daad bij het woord voegt.

In een Facebookpost vraagt Jon Bird om uit te kijken naar Jamison, want die ging ervan door toen de roker de politie belde. Bird is van mening dat hij de wetten niet overtrad. Hij is van plan een advocaat onder de arm te nemen om Jamison voor de rechter te slepen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  En waarom heeft restauranthouder een advocaat nodig? Ten eerste die man lijkt het niet breed te hebben en voor hetzelfde neemt hij een gratis advocaat om te zeggen dat hij schade heeft opgelopen door de brandblusser (de ogen bvb).

 • Peter Croeckaert

  mocht roken verboden worden, zijn er veeeeel minder inkomsten voor de belgische staat van taksen en worden ze elders gezocht onder alle belgen en dat stikt minder maar smaakt zuurder!

 • Koen Smeulders

  Veel reacties over die "arme" rokers. Ik kies er bewust voor om niet te roken, en als er iemand naast mij komt staan roken op het perron, of aan een deur staat van een winkel waar ik moet zijn, wordt ik verplicht om mee (2e hands) te roken. Willen we ook de rechten van de niet-rokers verdedigen?

 • De Waen Luc

  Voor al diegenen die rokers tot paria maken,,, ik heb evenveel last van die stinkende, kankerverwekkende parfums...en nu ?

 • Geert Vaelen

  Binnen de 7,6 meter van de deur van een winkel. Dus in een winkelstraat mag je nergens roken want zo'n straat is nooit 15 meter breed om dan netjes in het midden van die weg te wandelen. Ik heb er geen last meer van want ben al 4 jaar geleden gestopt met roken.