Restaurant dat enkel chips serveert geopend in Londen

Facebook
Chips zijn een vrij gebruikelijke snack tijdens een avondje op de sofa met een film of tijdens een feestje, maar je zou ze wellicht niet direct verwachten als hoofdgerecht in een restaurant. De oprichters van Hipchips in Londen denken daar echter anders over, schrijft The Telegraph.

Het restaurant is deze week geopend en biedt een selectie aan chips, waaronder Highland Burgundy, Red Emmalie, Salad Blue en Shetland Black. "Iedereen houdt van chips, maar wat je in de winkels krijgt zijn vrij gewone varianten. Wij gebruiken de beste ingrediënten om een product van hoge kwaliteit te maken", vertelt Scott Davies, chef bij Hipchips. "We wilden mensen iets anders geven. Ik denk niet dat iemand anders iets als dit doet in Engeland, of zelfs in de gehele wereld".

Dips
De chips eet je niet puur, er zijn namelijk zes verschillende dips aanwezig. Ze hebben hartige smaken als katsu curry, bieten en marmalade, maar ook voor de zoetekauw zit er iets bij. Zij kunnen kiezen uit zeven 'pudding dips', waaronder pindakaas en jam, crème brûlée, chocolademousse en karamel.

Goedkoop zijn de chips overigens niet. Voor een klein doosje met 2 soorten dips betaal je ongeveer 5 euro. Een medium doos met 3 dips kost bijna 8 euro en de grootste variant met 6 dips kost omgerekend ongeveer 13,59 euro.

Een deel van het assortiment van Hipchips.
Facebook Een deel van het assortiment van Hipchips.