Regering Canada: "Nee, Justin Trudeau is niet de zoon van Fidel Castro"

De Canadese premier Justin Trudeau.
AFP De Canadese premier Justin Trudeau.
Het verhaal dat Fidel Castro de echte vader is van de Canadese premier Justin Trudeau klopt niet. Canada voelt zich toch geroepen de berichten te ontzenuwen nadat ongefundeerde geruchten deze maand weer boven kwamen drijven.

Na het overlijden van de voormalige communistische machthebber in 2016 dook het gerucht ook op in de sociale media. Dat was vooral te danken aan de ophef die Trudeau destijds zelf veroorzaakte door de Cubaanse leider lof toe te zwaaien. De zelfmoord van Castro's oudste zoon Fidelito op 1 februari bracht de theorie weer onder de aandacht. 'Fideltje junior' zou in een afscheidsbrief Justin Trudeau zijn halfbroer hebben genoemd, aldus een complottheorie.

Bezoek

De Canadese regering ontkent dit, Cuba heeft het nooit beweerd en de ouders van Trudeau, Margaret en Pierre, bezochten het Caribische eiland ruim vier jaar na de geboorte van hun zoon pas voor het eerst. Justin werd geboren op 25 december 1971, een kleine tien maanden nadat zijn toen 22-jarige moeder in het huwelijk was getreden met de 51-jarige Pierre Trudeau, de toenmalige premier van Canada. 

De deskundigen zeggen dat het onmogelijk is dat ze in die tijd ongemerkt op bezoek is gegaan in Havana.

Cubaanse media hebben uitgebreid bericht over de dood van Fidelito maar over een afscheidsbrief is niets bekend.

Archieffoto uit 1976 toen de Canadese premier Pierre Trudeau, de vader van de huidige premier Justin Trudeau, op bezoek was bij Fidel Castro in Cuba.
AP Archieffoto uit 1976 toen de Canadese premier Pierre Trudeau, de vader van de huidige premier Justin Trudeau, op bezoek was bij Fidel Castro in Cuba.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan De Smet

  En ook familie van Merkel te zien wat ze daar ook allemaal binnen laten.

 • Peter Bonacasa

  En met zo'n verhalen houden ze de simplistische mensen bezig: die geloven dit klakkeloos en zonder nadenken... In een buurland van Canada wordt ook zo gewerkt.

 • Gerard Braeckmans

  En ik ben de zoon van de paus.

 • Filip De Cononckx

  Als je zijn links 'beleid' beziet zou het waar kunnen zijn.

 • gustaaf carpels

  Erg voor de moeder he zomaar beschuldigt worden van overspel zonder dat er ooit contact Was geweest tussen betrokkenen even zot als de amerikanen die canadezen