Rechter breekt binnen bij buren en rooft slipjes van hun dochter (23)

Inzet: de arrestatiefoto van rechter Robert Cicale (49). De magistraat werd vrijdag met de handboeien om, voor de rechter gebracht.
CBS Local Inzet: de arrestatiefoto van rechter Robert Cicale (49). De magistraat werd vrijdag met de handboeien om, voor de rechter gebracht.
Een New Yorkse rechter is donderdagochtend vroeg opgepakt, kort na de inbraak die hij pleegde bij zijn buren. Rechter Robert Cicale (49) uit stadsdeel Long Island ging aan de haal met verschillende vrouwenslipjes.

Agenten fouilleerden hem en troffen in zijn broekzakken enkele gebruikte slipjes aan die hij had meegegritst uit de wasmand. De 23-jarige dochter van de buren had Cicale herkend als de man die door haar slaapkamer liep. De vrouw was enige tijd stagiaire op een kantoor waar hij als advocaat werkte.

De rechter heeft de inbraak schriftelijk bekend. Hij verklaart al meerdere malen gebruikte slipjes "uit drang" te hebben gestolen. Ettelijke cameraploegen filmden hoe de gehuwde vader van drie kinderen vrijdag geboeid voor de rechter werd gebracht. Ondanks zijn schriftelijke bekentenis, pleitte hij niet schuldig op de aanklachten. De veertiger mocht na het betalen van een borgsom van 25.000 dollar de cel verlaten. 

De gevallen rechter moet de klok rond een gps-toestel dragen waarop te zien is of hij zich wel aan het ingestelde straat- en omgangsverbod met zijn buren houdt. Cicale is sinds gisteren met onmiddellijke ingang geschorst als rechter.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sofie Van Eeden

  Hij kon even goed in de zeeman slipjes kopen he, heel goedkoop daar lol

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Ik zal hem als troost één mijner vuile onderbroeken toezenden. Wassen zal hij zelf moeten doen.

 • marc werbrouck

  Dure slipjes..

 • Marc Geerts

  Ieder zijn hobby hé rechterke van mijn voeten. Geef hem 1 jaar werkstraf : onderbroeken wassen van een heel rusthuis. En strijken ook hé pipo.

 • mich lee

  Waar verblijft die dan als hij een straatverbod heeft? Een omgangsverbod kan ik begrijpen, maar een straatverbod? Hij is nog niet veroordeeld en wordt al gestraft?

Video