Recht uit een horrorfilm: Nederlander dringt verlaten speelhal in Fukushima binnen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De Nederlandse YouTuber Bob Thissen heeft opmerkelijke beelden kunnen maken van een verlaten speelhal in de rode zone in het Japanse Fukushima. Op een laag kernneerslag na, ligt de speelhal er onveranderd bij. Enkele van de knuffels maken zelfs nog lawaai. Thissen moest de politie ontwijken en bereikte de speelhal via bosjes en straten.
Op een laag kernneerslag na, ligt de speelhal er onveranderd bij.
KameraOne Op een laag kernneerslag na, ligt de speelhal er onveranderd bij.

In maart 2011 vond een zeebeving plaats nabij de kerncentrale van Fukushima in Japan. Even later volgde er ook een tsunami. Als gevolg daarvan lekte radioactief materiaal uit de kerncentrale de zee en de lucht in. Mensen moesten onmiddellijk hun huis verlaten, en de meesten mogen nog altijd niet terugkeren.

Thissen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen tot leegstaande gevangenissen.

Bekijk de volledige video van Bob Thissen hier:
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip van Keirsbulck

    Thibault Derese, zoon mensen noemen ze Urban explorrers, die mensen zoeken speciale verlaten plekken op ZONDER schade of sporen achter te laten en die te delen met geinterreseerden... Heel wat anders dan inbrekers of vernielers mijn gedacht

  • Thibault Derese

    Nog zo'n wannabe youtuber die 0 respect heeft voor zo'n plaatsen.