Rapper (22) valt online Scrabble-vriendin (81) in de armen

Amy Butler, de moeder van een vriend van Spencer, legde de eerste ontmoeting vast.
Amy Butler Amy Butler, de moeder van een vriend van Spencer, legde de eerste ontmoeting vast.
Scrabbelen maakt meer in je los dan je denkt, zo blijkt maar weer. Rapper Spencer Sleyon (22) uit Harlem, New York, was zelfs zó gecharmeerd van zijn anonieme tegenspeelster, de 81-jarige Rosalind Guttman, dat hij besloot haar een bezoekje te brengen.

Ruim 300 potjes speelden de twee onbekende scrabblefans samen op de app Words with Friends. Onderwijl chatten ze over en weer over de woordenschat van de een, en de gemiste kansen van de ander. Door al het contact en de berichtjes ontstond er een band tussen de 22-jarige Spencer uit de wijk Harlem in New York, en de 86-jarige Rosalind, die in een verzorgingstehuis in West Palm Beach in Florida woont. Het is immers niet niks om elke dag contact te hebben, en berichtjes te krijgen van iemand.

Spencer, die als rapper door het leven gaat onder de naam
 jesuswearsnikes, maakte tegen zijn vrienden al gekscherend grappen over zijn nieuwe 86-jarige liefde. Grappig of niet, het feit dat de twee al maanden met elkaar aan het chatten en spelen waren, was toch bijzonder en viel ook de moeder van een van de vrienden van Spencer op. Amy Butler, die werkt als geestelijke in een kerk in Manhattan, vroeg of ze het verhaal van Spencer en Rosalind mocht delen tijdens een van haar diensten. 

Na maandenlang scrabbelen ontstond er een ware vriendschap tussen de twee.
Amy Butler Na maandenlang scrabbelen ontstond er een ware vriendschap tussen de twee.

Florida

Het verhaal werd in de kerk zó goed ontvangen dat Butler de vriend van haar zoon aanspoorde om zijn scrabblevriendin te ontmoeten. Daar had had Spencer wel oren naar en dus besloot hij om samen met Butler op het vliegtuig te stappen naar Florida. In een hotel in de buurt van het verzorgingstehuis van Rosalind vond de eerste ontmoeting plaats, en aan de foto's te zien was dat er eentje uit een filmscenario.

'Het leven is.. gek!', twitterde Spencer na afloop van de ontmoeting.  'Ik ben zelfs nog nooit in Florida geweest!' De tweet over de ontmoeting  ging als lopend vuurtje Twitter over en werd binnen mum van tijd 100.000 keer gedeeld en ruim een miljoen keer geliked. Veel mensen waren onder de indruk van een dergelijke vriendschap, die ondanks het leeftijdverschil dus wel degelijk kans van slagen heeft. 'Maak je geen zorgen, ze probeerde me niet te versieren!' schreef Spencer ook nog als toevoeging. 

Aan de scrabblerelatie tussen de twee komt voorlopig geen einde. Ook na de ontmoeting blijven ze samen potjes spelen en kletsen.

Spencer en Rosalind blijven ook ná de ontmoeting samen spelen.
Amy Butler Spencer en Rosalind blijven ook ná de ontmoeting samen spelen.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frieda schaut

  toch nog eens iets positiefs! een leuke foto!

 • Rita Duthoo

  Zelf scrabbel ik wekelijks met een 91 jarige dementeerde dame en heb het soms echt moeilijk om het tegen haar te halen. Ongelooflijk.

 • Melanie Van den broeck

  Zo lief

 • Wiske De Klerk

  81. Een hippe dame.

 • dirk van melle

  Zeer mooi verhaal!