Puppy Ronnie diende als schattig kerstcadeau, nu is hij de eerste hond van 2018 die gedumpt werd in asiel

Battersea Dogs & Cats Home
Grote verontwaardiging in Engeland: Ronnie werd de eerste hond die in het nieuwe jaar in een asiel achtergelaten werd. Zijn baasje had de schattige puppy amper een week bijgehouden.

De vrouw in kwestie had wel een goede uitleg: ze had de viervoeter als kerstcadeau gekregen van haar ex, maar nu was ze dakloos geworden. Om hem niet helemaal aan zijn lot over te laten, stapte ze op 2 januari naar het Londense dierenasiel Battersea Dogs & Cats Home.

Manager Steven Craddock verwacht dat er nog veel baasjes haar voorbeeld zullen volgen. "Dat hij online van eigenaar wisselde, is helaas geen verrassing. Ronnie is een van de duizenden honden die op obscure sites te koop aangeboden worden. Die dieren belanden dan meestal bij iemand die absoluut niet klaar is om er deftig voor te zorgen. De vrouw heeft er goed aan gedaan om Ronnie naar ons te brengen, nu kunnen we een nieuwe en vooral warme thuis voor hem vinden. Aan zijn schattigheidsgraad te zien zal dat wel niet lang duren."

"Te snel van moeder gescheiden"
"Maar het punt blijft: hij had niet online verkocht mogen worden. We denken dat hij veel te snel van zijn moeder gescheiden werd, allicht was de verkoper een fokker die absoluut niet om zijn welzijn geeft. Het is tegenwoordig zo makkelijk om een hond via internet te verkopen. De uitdaging waar we voor staan, is groot. Vandaar mijn goede raad voor wie een nieuw huisdier wil: ga naar een asiel in plaats van online te shoppen."

Eerst nog wat medische testen ondergaan en dan is Ronnie weer klaar voor de dienst. Momenteel vertoeft hij in de bekwame handen van verzorgster Alice Holt. "Hij is nog maar een dag bij mij, maar hij heeft zich al volledig aangepast. Hij is enorm lief, zelfs bij mensen die hij nog nooit gezien heeft. Hij is gek op zijn speeltjes en doet niets liever dan door de keuken rennen."
51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Als men de voorwaarden om een huisdier op een legale manier te kopen strenger maakt zullen NOG MEER mensen hun huisdier op een illegale manier kopen. Politici zijn niet verantwoordelijk voor het gedrag van de burgers.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ik heb twee Basset Hounds . Die krijgen het beste van het beste,qua voeding en verzorging.Een derde is op komst ,voor haar of hem het zelfde.Dus ik heb het personage Peeters met zijn gebakken lucht niet nodig om de mensen voor te liegen.

 • Wilfried Vanden Berg

  José Deblock ? Ik geef je 100% gelijk. Maar Meneerke Peeters neemt NOOIT verantwoordelijkheid. NOOIT . Uitvluchten ,gebakken lucht verkopen en meestal veel valse beloftes . Dat is alles wat die man kan. Dus wees gerust ,die man doet of gaat daar niks aan doen. Hij heeft daar de moed niet voor.

 • guy van der schoot

  A Dog is for Live and Not just for Christmas. Ik heb 5 jaar geleden ook een kerstgeschenk hondje geadopteerd. Hij had niet de juiste kleur voor madame. Ongelofelijk. Maar ik ben hen nu wel dankbaar. Al 5jaar mijn beste vriend

 • LINDA Van den Eynde

  Misschien alleen mijn mening, maar ik denk dat in dit geval de hond beter af is in een meer geschikte familie ....