Profklimmer hangt als ijskegel dood aan gebouw: Siberië staat voor mysterie

Siberian Times
Hij was professioneel hoogtewerker en deed herstellingen aan de hoogste gebouwen. Het is dan ook een mysterie hoe de 26-jarige Rus Yevgeny Tikhonov aan zijn einde kwam. 

De man werd door een tienermeisje opgemerkt toen hij als een menselijke ijskegel doodgevroren aan de rand van een studentenhuis van 12 meter hoog hing in de Siberische stad Anzhero-Soedzhensk. Niets wijst op zelfdoding, zo laat de politie weten.

Het leek erop dat zijn lichaam al een hele tijd aan het gebouw hing, maar volgens lokale media overleed hij slechts twee uur voor hij werd opgemerkt. In de uren daarvoor was de temperatuur 's nachts gezakt tot -27 graden. 

Tikhonov was een ervaren industriële hoogtewerker die wel hogere gebouwen gewend was, zo schrijft de krant Siberian Times. De man woonde en werkte in Anzhero-Sudzhensk en had een vriendin. "Hij hield van zijn werk als industriële klimmer en grapte vaak dat hij enkel naar beneden kwam om te slapen", aldus een vriendin. Er werd een onderzoek geopend naar het bizarre overlijden.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

De man werd enkele uren na zijn overlijden opgemerkt, zelfdoding lijkt weinig waarschijnlijk.
Siberian Times De man werd enkele uren na zijn overlijden opgemerkt, zelfdoding lijkt weinig waarschijnlijk.
Yevgeny Tikhonov woonde en werkte in de Siberische stad Anzhero-Soedzhensk.
Siberian Times Yevgeny Tikhonov woonde en werkte in de Siberische stad Anzhero-Soedzhensk.3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Hendrik Somers

    Onderkoeld geraakt, bewustzijn verloren en stilaan overwoekerd door het ijs... Pijnloze dood

  • Wiske De Klerk

    Ik denk dat deze man het ongeluk heeft gehad van uit te schuiven vervolgens vast gevroren en dan doodgevroren. Hoe erg en waarom niet met 2 op een dak werken. Kan er altijd eentje de hulpdiensten bellen. Erg erg erg.

  • Mark Overzins

    Vriesdood blijkt de mooiste dood te zijn uw lichaam maakt soort drugs aan in de hersenen dat je met een smile gaat.. mocht het al een troost zijn. Rip