Ga naar de mobiele website
^ Top

Primeur in Tsjechië: vrouw (23) zwanger van vijfling

AP
Een 23-jarige vrouw uit Tsjechië is zwanger van een vijfling. Voor het land gaat het om een primeur: het is de eerste keer dat een vrouw zonder IVF zwanger is van een vijfling. Voor Alexandra Kinova, die zondag moet bevallen via een keizersnede, was het nieuws een shock. Tot vorige maand had ze geen idee dat er vijf baby's op komst waren.

Dokters dachten eerst dat Kinova, die al een zoontje heeft, zwanger was van een tweeling. In maart kreeg ze dan het nieuws dat er vier op komst waren, en vorige maand kwam er nog eentje bij. "Wanneer we het nieuws kregen dat ik in verwachting was van een vijfling, begon ik te wenen. Ik moest de eerste shock verwerken." Zowel langs moeders als langs vaders kant zitten er verschillende tweelingen in de familie.

Kinova heeft naar eigen zeggen, buiten misselijkheid de eerste vier maanden, geen al te zware zwangerschap achter de rug. De vrouw is van plan om haar vijfling borstvoeding te geven, zoals ze ook deed met haar eerste zoontje. "Ik weet dat het moeilijk zal worden en dat er waarschijnlijk een paar flesjesvoeding zullen moeten krijgen."

Ondanks de pogingen van de dokters weten Alexandra en haar partner nog steeds het geslacht niet van alle baby's. Twee spruiten liggen verborgen onder de andere drie, twee jongens en een meisje. Ook de namen liggen al vast: Daniel, Michael en Tereza. "Ik kijk er ontzettend naar uit hoe onze kindjes er zullen uitzien." Het is voor zover bekend de eerste vijfling in Tsjechië. De kans op een vijfling is één op een paar miljoen.

AP


Meld een bug