Priester lokt vrouw in bed: "Dit is een bevel van God"

Een vrouw uit New York sleept haar parochiepriester voor de rechter omdat die seks met haar wilde hebben. De pastoor zei dat dit een bevel van God was, maar heeft nu een schadeclaim van 25.000 miljoen dollar aan zijn broek. Dat meldt The National Examiner.

Pijnlijke scheiding
Judith Rodrigues-Lytwyn (50) had net een pijnlijke echtscheiding achter de rug en zocht spiritueel soelaas bij haar zieleherder. Die zag blijkbaar een dankbare prooi in de kwetsbare vrouw en zette haar onder druk om met hem van bil te gaan.

In de biechtstoel
Hij deed zijn oneerbare voorstellen in de biechtstoel, nota bene. Volgens de vrouw zei de pastoor dat een gezonde vrijpartij al veel leed zou verzachten. Judith was danig geschokt door de avances. Zij is naar eigen zeggen zwaar gestresseerd en diep beschaamd.

Huiduitslag
De dame laat het hier niet bij en stapt naar het hooggerechtshof met een eis tot schadevergoeding van omgerekend 19,4 miljoen euro.
De priester maakte zelf een einde aan de 'affaire' met een mailtje aan Judith. Daarin zei hij dat hij huiduitslag had opgelopen door 'contact' met andere vrouwen. (eb)