President Oekraïne stapt met drugs naar ministers: "Veel te gemakkelijk te krijgen!"

De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj is naar een live uitgezonden vergadering met ministers en de procureur-generaal gegaan met dosissen cocaïne en marihuana. Janoekovitsj wilde zo aantonen hoe gemakkelijk de verboden middelen te krijgen zijn: zijn medewerkers hadden de drugs immers gewoon gekocht in een internetwinkel.

Kritiek
Janoekovitsj haalde flink uit naar de ambtenaren van zijn land, die te weinig zouden doen tegen de illegale drugshandel. "Over wat voor werk kunnen we spreken als je de hele mikmak gewoon in een internetwinkel kan kopen?", vroeg de boze president. "Ik beschouw de acties van de veiligheidsdiensten om dit kwaad te verhinderen en uit te roeien als onvoldoende en misschien wel crimineel".

Vervolging
De partij van de voormalige premier Julia Timosjenko, aartsrivaal van Janoekovitsj, antwoordde meteen dat de president zou moeten vervolgd worden. "Als Janoekovitsj cocaïne heeft meebracht, kan hij tien jaar cel krijgen voor distributie", zei Andriy Kozhemyakin. Na de vergadering verbrandden medewerkers van de president de drugs op een binnenplein. (sam)