Prediker zoekt geld voor vierde privéjet: “God zegt dat ik hem nodig heb”

"Als Jezus vandaag fysiek op aarde zou zijn, dan hij zou ook niet rondtrekken met een ezel?"
RV Twitter @jesse_duplantis "Als Jezus vandaag fysiek op aarde zou zijn, dan hij zou ook niet rondtrekken met een ezel?"
De Amerikaanse tv-prediker Jesse Duplantis, die volgelingen heeft over de hele wereld, vraagt zijn community om hulp. Hij wil zich een vierde privéjet aanschaffen. Prijskaartje: 54 miljoen dollar. 

De tv-prediker uit Louisiana heeft zijn volgelingen in een filmpje gevraagd om geld te doneren voor het vliegtuig. Dat heeft hij naar eigen zeggen nodig om overal ter wereld zijn boodschap te kunnen verkondigen. God was ook zo vriendelijk om erbij te vertellen voor welk model hij moet gaan: een Falcon 7X van 54 miljoen dollar. "Het probleem met mijn drie andere privéjets is dat ze regelmatig tussenstops nodig om bij te tanken", zegt de prediker. "Daarom heb ik een nieuwe nodig." "Trouwens", vervolgt de predikant, "Als Jezus vandaag fysiek op aarde zou zijn, dan zou hij toch ook niet rondtrekken met een ezel?" 

Eerder dit jaar schafte een andere Amerikaanse tv-predikant, Kenneth Copeland (81), zich ook al zijn vijfde privévliegtuig aan. Copeland en Duplantis beweren ook dat ze hun privéjet nodig om in contact te komen met God. "Op een lijnvlucht zit het vol duivels", aldus Copeland.
73 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roland De Smedt

  Het ware gelaat van geloof. In Rome is het niet anders, enkel hypocrieter.

 • Nordine Frighem

  En ook nog belasting vrij ! Leve de heer !

 • Geert Vaelen

  Dan moet ie wat harder werken en die 3 andere verkopen, dan heeft ie geld. Of heeft God hem nog niet verteld dat je niet in 4 vliegtuigen tegelijk kan zitten?

 • patrick morel

  Al duizenden jaren worden de mensen iets wijsgemaakt in naam van een geloof. Meestal gaat het om iets geven of iets doen of beide. Hij is eerlijk wat van velen die ons bestelen niet kan gezegd worden.

 • Ivo Torfs

  Hoe? Kan de almachtige, goede alom tegenwoordige god hem dan geen vliegtuigje cadeau doen, dan is het volgens mij de echte god niet.