Prachtige afbeelding van melkklieren gaat viraal: “Nooit gedacht dat ze zo hard op bloemen lijken”

Twitter
“Zien melkklieren er werkelijk zo uit? Waarom hebben we dit nooit eerder geweten? Nu wil ik geen borsten meer.” De verraste reacties op Twitter liegen er niet om, nu een realistische voorstelling van een vrouwelijk spierstelsel viraal gegaan is.

Het klierweefsel bestaat uit twaalf tot twintig kegelvormige melklobjes. Elk melklobje heeft een eigen ‘afvoersysteem’ -de melkgang- waardoor de melk naar de tepel gebracht wordt. Vlak voor de uitmonding in de tepel vormen de melkgangen verbredingen, de zogenoemde melkzakjes.

Tot zover de theorie dus... Dat het geheel er uitziet als een bloem, zagen heel wat mensen duidelijk niet aankomen. Het plaatje in kwestie is intussen al meer dan 134.000 keer geliket. “Ik kom net tot het besef dat ik nog nooit een foto van het spierstelsel van een vrouw gezien heb. Nooit gedacht dat melkklieren er zo uitzagen”, schreef twitteraar Lemonadead erbij.

En ze was duidelijk niet de enige die het in Keulen hoorde donderen. “Eerst dacht ik dat iemand bloemen over haar borsten gezet had vanwege het kunstzinnige aspect. Nu blijkt er een vreemd buitenaards wezen in mijn lichaam te leven. Ik ben doodsbang”, klinkt het onder meer. Of nog: “Huh? Zit dat in mijn borsten? Degoutant. Zoiets hadden we beter niet gezien. Ik krijg hier stress van.”

Anderen vroegen zich af waarom ze zo’n afbeelding nu pas voor het eerst zagen. “In de biologieles zagen we telkens het torso van een man. Misschien is dat de reden waarom veel mensen nu zo schrikken.”

Al waren er gelukkig ook dames die er wel de charme van konden inzien. “Ik snap niet waarom iedereen zo geschokt reageert. We dragen letterlijk bloemen op onze borsten, cool toch?” En: “Ik lees dit terwijl ik mijn baby borstvoeding aan het geven ben om 3 uur ‘s nachts. Geweldig! Ik heb me altijd al afgevraagd hoe die melkklieren er zouden uitzien. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat we op school enkel het voorbeeld van een man te zien kregen.”

Enkele snoodaards ontdekten tot slot nog wel meer gelijkenissen. Wat dacht u bijvoorbeeld van dat ingenieuze systeem om 37 waterballonnen tegelijk te vullen? Of zo’n nagelwiel om al uw lakjes tentoon te stellen?
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jacques weterings

  Doet sterk denken aan de tentoonstelling "Körperwelten" van Gunther von Hagen. Toen al zag ik toch liever iets van Urbanus.

 • Jef Smit

  Het is niet voor niks afgedekt door een mooie gladde huid. Dit is dégoûtant !

 • HILDE CUPPENS

  Hoe mooi is dit! De natuur is toch prachtig

 • Ronald Van der Cruyssen

  Ik vind het mooi en nu bekijk ik mijn vrouw haar borsten nog meer

 • Gilbert Vermeersch

  Gewoon prachtig..