Portemonnee na 15 jaar teruggevonden in Nederlands kanaal: “De foto’s zijn nog goed herkenbaar”

Het papiergeld is vergaan, maar de foto's en kaarten zijn grotendeels intact.
Facebook Simone Rolink Het papiergeld is vergaan, maar de foto's en kaarten zijn grotendeels intact.
Simone Rolink uit het Nederlandse dorp Erica weet niet wat haar overkomt. De Drentse liet vijftien jaar geleden na een gezellig avondje op een terras haar portemonnee vallen in het kanaal. Nooit meer teruggezien. Tot donderdag, toen vakantievierende magneetvissers uit Doetinchem de portefeuille keurig terug bezorgden.

Rolink zat vijftien jaar geleden op een zomeravond op het terras van Café de Spot en fietste naar huis met haar portemonnee in een zak van haar vest. Op de brug over het kanaal ging het mis. Ze dacht haar identiteitsbewijs, rijbewijs, bankkaarten, kleingeld en foto’s voorgoed kwijt te zijn.

Maar donderdag kreeg ze via Facebook een bericht van magneetvissers uit Doetinchem, die op vakantie zijn in Drenthe. Of het klopte dat Rolink een portemonnee kwijt was? “Ik woon nu tegenover de brug waar ik hem verloor, dus ik stond binnen twee minuten voor hun neus. Daar waren de magneetvissers best verbaasd over”, zegt Rolink tegen Hart van Nederland.

‘Alles zat er nog in”

“Alles zat er nog in”, vervolgt ze. “Het papiergeld is wat vergaan, maar de foto’s zijn voor mij nog goed herkenbaar. Ook alle pasjes zijn nog aanwezig. Er varen hier tal van boten per dag doorheen. En de portemonnee was misschien maar vijf meter verplaatst. Verwonderlijk!”

De kaarten en bewijzen zijn nog allemaal herkenbaar.
Facebook Simone Rolink De kaarten en bewijzen zijn nog allemaal herkenbaar.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • joan edi

    Nu nog trachten de beschadigde geldbiljetten bij de Nationale bank van Nederland om te wisselen in splinternieuwe